Сьогодні житомирські митники домовлялися з бізнесом

Новини Житомира на Репортері :15 жовтня, тобто сьогодні в приміщенні Житомирської митниці пройшов «круглий стіл» – «Реформування діяльності Державної митної служби в напрямку сприяння розвитку зовнішньоекономічних зв’язків» за участю громадськості та членів Громадської ради. На даному заході висвітлювалися дії, які передбачає здійснити Держмитслужба України відповідно до комплексної програми реформування діяльності митних органів. Також були обговорені проблемні питання, що виникають під час митного контролю та митного оформлення товарів та транспортних засобів, повідомляє прес-служба Житомирської митниці.

У заході взяли участь керівництво митниці, члени Громадської ради при Житомирській митниці, представники підприємств області, митних брокерських контор та преса. Під час зустрічі до громадськості була доведена комплексна програма реформування діяльності митної служби України, основною метою якої є максимальне наближення митних процедур до європейських та світових стандартів, їх максимальне спрощення на всіх етапах, скорочення впливу людського фактору на результати митного контролю, реалізація повноцінного партнерства між митними органами і суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, впровадження в діяльність митної служби принципу «Обличчям до людей».

Керівництвом Житомирської митниці було звернуто увагу запрошених на основні положення, викладені у наказі від 13 жовтня 2010 року №1205 «Про встановлення годинних нормативів митного контролю та оформлення товарів за вантажною митною декларацією», які значно спрощують проведення митного оформлення для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, зокрема:

1. Попередження необґрунтованих затримок митного оформлення товарів при їх декларуванні;

2. Здійснення стандартного митного оформлення товарів із застосуванням вантажної митної декларації у терміни, що не перевищують 2 години;

3. Безумовна реєстрація всіх поданих для митного оформлення вантажних митних декларацій, унесення їх електронних копій до баз даних митного органу та ЄАІС Держмитслужби, з метою фіксування реальних строків.

Як результат проведеного заходу – відбувся рівноправний діалог митниці і бізнесу. На всі запитання запрошені отримали вичерпні відповіді. Також вирішені були нагальні питання і досягнута домовленість відносно подальшої ділової співпраці митниці та учасників зовнішньоекономічної діяльності.

В кінці зустрічі Перший заступник начальника митниці Микола Мосійчук звернув увагу присутніх, що митна служба йде до демократизації всіх процесів, однак спрощення митних процедур ні в якому разі не має означати послаблення контролю за законністю зовнішньоекономічних операцій.

Reporter.zt.ua