З початку році працівники обласного МНС зберегли 66 мільйонів гривень матеріальних цінностей!

Новини Житомира на Репортері :18 жовтня в Головному управлінні МНС у Житомирській області відбулася розширена нарада з підведення підсумків роботи пожежно-рятувальної служби області за 9 місяців 2010 року.

Захід проходив за участю першого заступника Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи генерал-лейтенанта служби цивільного захисту Віталія Бута, голови обласної державної адміністрації Сергія Рижука, першого заступника Голови облдержадміністрації Миколи Олещенка а також начальника головного управління МНС України в Житомирській області генерал-майора служби цивільного захисту Ігоря Нікітчука, повідомляє сайту Reporter.zt.ua інспектор центру зв’язку з громадськістю ГУ МНС України в Житомирській області Іванна Рикун.

Відкриваючи нараду, керівник рятувальної служби області Ігор Нікітчук, зазначив, що загалом для реагування на надзвичайні ситуації, події та ліквідацію їх наслідків підрозділи Головного управління МНС з початку року залучались 2342 рази.

1. На пожежі – 1603;

2. На ліквідацію наслідків ДТП – 44;

3. Для надання допомоги населенню та іншим службам у ліквідації надзвичайних подій – 446;

4. Бійцями МНС врятовано життя понад 60-ти громадянам та матеріальних цінностей на суму майже 66,8 млн. грн;

5. Групою піротехнічних робіт знешкоджено 769 одиниць різноманітних боєприпасів.

Завдяки проведеному комплексу організаційних та практичних заходів, докладених вагомих зусиль органів влади, працівників лісової пожежної охорони та підрозділів МНС цьогоріч в області не допущено переростання лісових пожеж до рівня надзвичайної ситуації, у той час як у минулому році їх сталося чотири. Осередки пожеж, які виникали у 2010 році на незначних за площами ділянках лісів, оперативно ліквідовувались.

Проте однією з найгостріших для області залишається проблема колишнього Ігнатпільського військового полігону загальною площею 1,6 тисяч гектарів, розташованого на території трьох районів – Коростенського, Лугинського, Овруцького.

Reporter.zt.ua