“Житомиргаз” з невідомих причин досі не розпочав подачу газу на міські котельні Житомира для опалення дитячих садків, лікарень та шкіл…

Новини Житомира на Репортері :10 жовтня о 15.30 у приміщенні міської ради відбулося засідання комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо проблеми, яка склалася через відмову компанії “Житомиргаз” пустити газ для початку опалювального сезону на об’єктах соціальної сфери міста. Комісія під головуванням міського голови Віри Шелудченко прийняла рішення розпочати з 9.00 11 жовтня 2010 року роботи по підключенню котелень міста до системи газопостачання, повідомляє сайту Reporter.zt.ua Прес-служба житомирської міської ради

Окрім того комісія вирішила терміново проінформувати керівництво ПАТ «Житомиргаз» про необхідність забезпечення працівниками ПАТ «Житомиргаз» робіт по підключенню котелень до системи газопостачання. Міський голова Шелудченко В.Т. має звернутись до голови облдержадміністрації з проханням зобов’язати керівництво ПАТ «Житомиргаз» забезпечити участь працівників підприємства у виконанні робіт по підключенню котелень міста до системи газопостачання. Керівництво КП «Житомиртеплокомуненерго» зобов’язали до 8.00 11 жовтня 2010 року надати графік виконання робіт по запуску котелень міста. У разі невиконання графіку підключення котелень з боку працівників ПАТ «Житомиргаз» заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марцуну О.В. доручено підготувати звернення до обласної прокуратури щодо невиконання доручення першого віце-прем’єр-міністра України.

На засіданні, яке провела міський голова Віра Шелудченко, були присутні Гундич І.П., Дідківський М.В., Шевчук В.А., Кучин В.А., Арендарчук В.В., Білобровець О.М., Мончаківська Р.О., Рабощук С.Ф., Суслик М.П., Шпита О.О., Щербатюк Г.М. Також були запрошені Марцун О.В.,Старинець О.І., Алєксєєв С.М. – заступник прокурора міста Житомира, Бужинський В.В. – головний інженер КП «Житомиртеплокомуненерго».

5 жовтня віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв підписав розпорядження про негайний початок опалювального сезону, насамперед – на об’єктах соціальної сфери: у дитячих садках, лікарнях та школах.

8 жовтня Андрій Клюєв знову доручив керівникам профільних відомств вирішити питання початку опалювального сезону. Перший віце-прем’єр-міністр повідомив, що у разі невчасного виконання доручення до керівників застосовуватимуться адміністративні заходи, зокрема – звільнення. «Якщо протягом двох днів опалення не з’явиться не тільки в дитячих садочках, школах та лікарнях, а й в житлових будинках, керівники будуть суворо покарані. Не виключаю, що будуть звільнення», – сказав перший віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що відповідно до санітарних норм опалювальний сезон в країні починається, якщо середньодобова температура протягом трьох днів не перевищує 8 градусів. За даними Гідрометцентру, в м. Житомир температура знаходиться нижче зазначеної позначки вже протягом 3 днів.

Як повідомив начальник управління освіти Валентин Арендарчук, в школах міста протягом останніх двох днів температура була 11-15 градусів при нормі 17-21 градус.

Незважаючи на урядове рішення від 5 жовтня та вимоги санітарних норм, “Житомиргаз” досі не розпочав подачу газу на міські котельні Житомира для опалення дитячих садків, лікарень та шкіл.