Міліція та виконавча служба атакують підприємців на Майдані. Чи впаде тяжка міліцейська дубинка на голову незгодного українського підприємця?

Відповіді влади на вчорашні мітинги підприємців у Києві довго чекати не довелося. Влада оперативно відреагувала на народний гнів – вона заборонила Майдан… Вчора як повідомляв Репортер Житомира в понеділок суд заборонив проведення акцій протесту в центрі міста до 26 листопада. КМДА аргументувала це тим, що в Київ мають прибути високі гості з інших країн, а саме патріарх РПЦ Кирил…

Сьогодні зранку до намету прийшла міліція та виконавча служба, так би мовити, звільняйте майдан – у нас є постанова суду. Але міліція та судові виконавці поки не змогли розігнати акцію протесту на Майдані Незалежності. Про це Українській правді повідомила одна з координаторів акції протесту зі сцени.

Координатор акції протесту: “Міліція залишила містечко, вони поряд з нами, але вони вийшли. Зараз в містечку судовий виконавець. Він хоче вирішити питання з рішенням суду”Ми спокійно намагаємось вирішити питання”.

Організатор звернулася до громадян з проханням зберігати спокій. У відповідь на це люди скандували “Міліція з народом!”…

А ось за інформацією тієї ж «Української правди», яку було отримано в прес-службі Мін’юсту, державні виконавці не приходили на Майдан, щоб припинити акцію протесту проти Податкового кодексу.

“До нас тільки вранці надійшла ухвала суду, але Мін’юст ще не відкривав провадження в цій справі”, – зазначила прес-секретар відомства Лія Ільченко. “Таким чином, державних виконавців на Майдані бути не могло. Хто це був – це інша справа”, – додала вона.

Ситуацію з протистоянням влади і народу сьогодні у Житомирі прокоментував обласний очільники «Батьківщини» Сергій Пашинський. За словами Сергія Володимировича, процес відторгнення влади народом України вже пішов, і його не зупинити.

Сергій Пашинський: “Коли спітчрайтери Партії Регіонів говорять про те, що опозиція використовує підприємців у якості гарматного м’яса, єдиний висновок, який можна зробити – влада веде відкриту війну з власним народом. Як бачимо, для них це не є якоюсь морально проблемою…”

Бити та розганяти тих, хто за тебе ж місяць тому голосував… Більшого цинізму придумати годі… Наразі вже «прозріло» населення східних та південних областей України. Ці люди, у своїй більшості підтримали Януковича, не те, що він фахівець і щось зробить для країни, а у першу чергу, опираючись на його «російський вектор». Автор цієї статті перебуваючи вчора на Майдані своїми вухами чув як багатотисячний люд, переважну більшість якого представляли вихідці зі східних регіонів нашої держави на заклики зі сцени «Слава Україні» грімко відповідав «Героям Слава!».

Це стало моментом прозріння для багатьох. Нас роз’єднала політика, а якщо точніше – політики, але об’єдналися ми САМІ навколо економіки. Як виявилося, питання мови, приналежності до того чи іншого патріархату реально не роз’єднує українців. Не було вчора на Майдані ні «бандерівців» ні «бандитів» (ще одні ярлики, нав’язані тими самими політиками…). Стояли і досі стоять під холодним дощем громадяни вільної країни, об’єднані спільними інтересами, а у даному випадку – проблемами.

Щодо влади, зрозуміло і так, а ось цікаво: міліція з народом?

Сергій ФЕЩЕНКО Репортер Житомира