Небачене хуліганство: житомирським міліціонерам показали голий зад

Якщо доросла людина може дати собі раду або хоча б правильно зорієнтуватися у тій чи іншій ситуації, то найбезпораднішими та найбеззахиснішими виявляються наші діти. Тому дуже важливо вже змалку навчати їх належній поведінці та роз’яснювати, як себе поводити у той чи інший момент.

Улітку в парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна міста Житомира відбувався рок-фестиваль, що привернув увагу багатьох жителів та гостей обласного центру. Отож, там весь час знаходилося чимало людей. Працівники міліції забезпечували охорону громадського порядку, постійно патрулюючи територію проведення заходу та загалом парку. Проте без несподіванок не обійшлося. Загальне святкування іноді провокує неадекватні вчинки. Так, в одному гурті підлітків та молоді, неповнолітній парубок при появі міліціонерів повів себе, м’яко кажучи, не зовсім виховано. Підліток, скинувши штани, показав свої ягодиці і відразу кинувся бігти. Його шлях проходив через сходи, де він, занадто поспішаючи, спотикнувся та впав, при цьому забивши собі руку.

Ольга Семенюк, помічник начальника Корольовського РВ: Працівники міліції затримали парубка та доставили до дільничного пункту, куди викликали і його батьків. Приблизно за 20 хвилин приїхала мати хлопця і їх обох провели до Корольовського райвідділу міліції. Однак там вони не стали чекати на з’ясування всіх обставин, натомість залишивши райвідділ.

Як розповів начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Корольовського РВ Руслан Потапенко, хуліганом виявився 15-річний житомирянин, який навчається в одному з закладів міста. Наразі відносно нього порушено кримінальну справу за статтею 296 (Хуліганство, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом) Кримінального Кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді штрафу або арешту на строк від шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років. Однак, парубок свою вину не визнає. Тож остаточну крапку в цій історії поставить суд, на розгляд якого на даний час і винесено кримінальну справу.

Загалом же, констатував Руслан Миколайович, безперечно, що винним у даній ситуації є не лише сам парубок, а й батьки, які несуть відповідальність за вчинки дітей, як мінімум, до їх повноліття. І йдеться не лише про юридичну відповідальність, але й моральну. Міліція може вказати на недоліки у вихованні, так з початку року лише на території Корольовського району м. Житомира до адміністративної відповідальності за незалежне виховання дітей було притягнуто 118 дорослих осіб, однак займатись ним повинні саме батьки.

Шановні батьки! Не забувайте поцікавитись у своїх дітей, де вони знаходяться і чим займаються у той чи інший час доби. Особливу увагу приділяєте оточенню, в якому перебуває ваша дитина.