В Бердичеві відтепер комфортно народжувати дітей!

Днями жителі Бердичева відзначали радісну подію – в місті відкрили надсучасний, комфортний, оснащений за останнім словом техніки Центр жінки, один з кращих в Україні.

Тепер жительки Бердичева та району зможуть лікуватися й народжувати в найкращих умовах: для себе і для немовляти. Центр знаходиться у прекрасному приміщенні з пластиковими вікнами, новими меблями. Тут обладнано шість індивідуальних пологових залів, сучасна операційна, неонатальний блок з палатою інтенсивної терапії, 20 палат для матері й дитини.

Для надання адекватної акушерської допомоги роділлям, породіллям та малюкам в Центрі є сучасна діагностична та лікувальна апаратура. А біля входу в приміщення – «лелеча служба» на стовпі, які тепер буде набагато більше роботи. Адже зростання народжуваності – пріоритетний напрям розвитку міста й держави. Приємно зазначити, що в останні кілька років у Бердичеві народжувати стали більше – у Центральній міській лікарні за рік акушери приймали близько 1250 пологів. Тому цілком очевидно, що відкриття такого Центру – це вимога часу.

Альбом: События, культура, мероприятия

Губернатор відкриває Центр жінки

У лютому 2010 року після завершення будівельних робіт прийняли в експлуатацію будівлю майбутнього центру. Але приміщення стає лікувальним закладом тоді, коли наповнюється необхідним медичним обладнанням, меблями тощо. Більше півроку тривав цей етап, в ході якого завдяки співпраці міської влади, обласної державної адміністрації, Міністерства охорони здоров’я України Центр жінки отримав нове сучасне обладнання і сьогодні готовий прийняти працівників, жінок і новонароджених.

Василь Костянтинович Мазур, міський голова міста Бердичева: “Вітаю всіх зі святом, якого ми так чекали! – привітав присутніх на відкритті . – Це свято здійснення мрій: мрій лікарів, і наших найкращих у світі жінок, і всіх бердичівлян. І себе я вітаю зі здійсненням своєї мрії як міського голови. Вона могла б і не здійснитися, якби поряд не було тих людей, які нам допомагали у період будівництва. Півроку тому ми прийняли будівлю. Але щоб відкрити заклад, потрібно було ще дуже багато попрацювати. Я хочу подякувати особисто голові обласної державної адміністрації Сергію Миколайовичу Рижуку, начальнику управління охорони здоров’я Олександру Костянтиновичу Толстанову за підтримку і розуміння. Велике спасибі! Бердичів і надалі сподіватиметься на вашу допомогу!”

Анатолій Миколайович Терефєєв, головний лікар центральної міської лікарні міста Бердичева: “Від імені півторатисячного колективу лікарні висловив щиру подяку всім, хто брав участь у створенні центру: обласній державній адміністрації, обласному управлінню охорони здоров’я, міській владі і міському голові, колективу Житомирського проектного інституту, команді будівельників.”

Олександр Костянтинович Толстанов начальник управління охорони здоров’я області: Обласна влада надала пріоритет системі охорони здоров’я і, більше того, триває планомірний розвиток програм реформування системи, першим етапом якого є створення міжрегіональних центрів допомоги матері й дитини.

Губернатор перерізає урочисту стрічку)

Поважні гості на «день народження» закладу не прийшли з порожніми руками. Олександр Костянтинович Толстанов подарував центрові гінекологічне крісло, а Сергій Миколайович Рижук – дороговартісну (більше 400 тис. гривень) апаратуру УЗД.

Після урочистого перерізання стрічки гості «іменин» оглянули Центр. Умови дійсно прекрасні.. Надання медичної допомоги базується на основних принципах перинатальних технологій. Медичні працівники не один рік беруть участь у міжнародному проекті «Здоров’я матері та дитини». Практично всі лікарі мають вищу атестаційну категорію і періодично проходять навчання. Центр цілком відповідає критеріям Всесвітньої організації охорони здоров’я і має відповідний статус, повідомляє Обласний центр здоров’я.

Отож, з упевненістю можна сказати: майбутнє Бердичева – в надійних руках.

Обладання бердичівського Центру жінки – одне з найкращих в Україні

Reporter.zt.ua