В Житомирі відкриється дитячий табір толерантності

19 листопада в Житомирі відбудеться урочисте відкриття триденного спеціалізованого табору для дітей з різних соціальних груп та різних форм сімейного виховання (діти з родин, усиновлені, з обмеженими можливостями, діти-біженці, сироти). Протягом трьох днів роботи табору, в ігровій формі дітей навчатимуть їхнім правам, толерантному ставленню один до одного та як поводитись без жорстокості.

Всесвітня організація охорони здоров’я зазначає, що Україна посідає 5 місце в Європі за рівнем насильства серед молоді.

Табори толерантності розпочнуть свою роботу одночасно у п’яти регіонах та спрямовані на соціалізацію: діти навчатимуться жити, грати та обговорювати теми за допомогою творчих заходів: театральні вистави, творча майстерня, відео та фото репортажі, малювання, лекції та дискусії. У кожному таборі візьмуть участь 25 дітей 14-16 років, які представляють 5 різних соціальних груп. Після завершення табору діти стануть тренерами з прав дітей для своїх однолітків.

Захід проходить у рамках проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент», Школи рівних можливостей, та за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Reporter.zt.ua