Версія міліції: житомирські журналісти перешкоджають вести боротьбу з наркотиками…

3 листопада в одній з квартир обласного центру працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області на законних підставах проводили огляд помешкання.

У міліціонерів були підстави стверджувати, що у цій оселі займаються виготовленням та вживанням наркотичних засобів. Огляд помешкання на початковому етапі підтвердив наявність у ньому наркотичних засобів та специфічних пристосувань для їх вживання.

За півгодини у квартирі з’явилися дві молоді особи, які, не назвавшись, дістали диктофон, фотоапарат та почали записувати і фотографувати проведення слідчих дій. На прохання працівників міліції вийти з оселі та не перешкоджати проведенню огляду місця події дівчата не відреагували, натомість, розпочавши з’ясовувати, а що, власне, відбувається. Звучить більш, ніж дивно, зважаючи, що до даної квартири жодного стосунку незнайомки не мають. Вказану квартиру у даний час винаймали четверо громадян, за попередніми даними іноземці, які знаходились в помешканні.

Втім працівники міліції все ж переконали дівчат вийти з квартири та зачекати закінчення огляду місця події на вулиці.

Існують певні канони оперативно-розшукової роботи не для обговорення широкого загалу, однак представники окремих ЗМІ, як з’ясувалось лише згодом, це були саме вони, вважають себе у вправі втручатися у специфіку роботи працівників правоохоронних структур.

Прикро, що, прикриваючись високими словами та претендуючи на правозахисну діяльність, дехто забуває про елементарну журналістську етику та людську порядність, у той час, коли інші реально протистоять навалі наркоманії та ведуть відверту боротьбу зі збутчикам небезпечного товару.

З початку року за матеріалами підрозділів по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області притягнуто до відповідальності 752 особи, 273 з них або кожен третій – збутчики наркотичних засобів та психотровних речовин. Суха статистика, яка, на жаль, не відображає ні реального стану речей, ні напруженої роботи оперативників по документуванню злочинної діяльності кожного із затриманих.

ВЗГ УМВС України
в Житомирській області