В Житомирі історики ледве знайшли місце для презентації книги про історію ОУН Степана Бандери

16 грудня в приміщенні Житомирського державного педагогічного університету, за адресою вул. Польова, 12 відбулась презентація книги відомого історика та громадського діяча Святослава Липовецького «ОУН (бандерівці): фрагменти діяльності та боротьби». В книзі вміщено короткий історичний виклад становлення, розвитку та діяльності Організації Українських Націоналістів (бандерівців).

Слід зазначити, що місце проведення заходу змінювалось двічі. Спочатку презентацію було заплановано провести в приміщенні Житомирської обласної наукової бібліотеки,але організаторам було відмовлено(напевно через назву книги). Інша бібліотека – дитячо-юнацька – відмовилась від проведення презентації одразу ж, як тільки почули в назві книги слово «бандерівці». І лише силами Генадія Леонідовича Махоріна, який допоміг в організації приміщення, гості з Тернополя та Києва успішно презентували книгу на Житомирщині.

Святослав Липовецький: “ОУН є найлегендарнішою українською структурою, що впродовж понад восьми десятиліть провадить ефективну й жертовну боротьбу за здобуття та утвердження Української Самостійної Соборної Держави». Формат книги (багато ілюстрацій, витримок з досі засекречених документів) дозволяє зацікавити собою не лише дослідників, але й простих громадян, в першу чергу молодь.”

Сергій Кузан, голова МНК: “Те, що в книзі вміщено багато світлин ОУН-івців дозволяє за кожним іменем побачити конкретну людину. Адже коли Шухевич, Бандера та інші ставали на шлях боротьби за свою ідею, вони були однолітками більшості присутніх в цьому залі”.

Репортер Житомира