В Житомирі художня студія “АРТ-Село” виставить на аукціон свої роботи

Відбудеться благодійний аукціон художніх робіт вихованців та викладачів художньої студії «АРТ-Село», а також роботи професійних художників Житомирщини. В рамках акції – персональна художня виставка члена Національної спілки художників України Олени Гузенко, різдвяний ярмарок дитячих робіт вихованців художньої студії «АРТ-Село», аукціон художніх робіт і лотерея (вартість лотерейного квитка – 200 гривень).

Під час акції відбудеться концерт заслуженого колективу польської культури – камерного ансамблю ім. Ігнація Фелікса Добжинського, виступ вихованців Житомирських модельних агентств «Nonik» і «Ples».

Мета акції — збір коштів на придбання життєво важливих медичних апаратів – інфузоматів — для Житомирської дитячої онколікарні, яких там надзвичайно бракує, а також та на продовження занять з артотерапії.

До участі в аукціоні будуть запрошені колекціонери живопису, меценати й публічні персони. Познайомитися з роботами аукціону можна на сайті http://www.vsesvit-m.org.ua/index.php/news

Стартова вартість творів — від 30 до 1700 у. о

Сергій Володимирович Павлик, завідуючий клінічним відділенням дитячої онкології АМН України про ситуацію з інфузоматами: “Інфузомат – це медичне обладнання, яке забезпечує високоточне дозування ліків та рівномірне їх потрапляння в організм дитини на протязі тривалого часу. Ця апаратура дає можливість безпечно проводити тривалі інфузії для найменших дітей під час операцій і хіміотерапії.

Використання інфузоматів рятує від розвитку побічних реакцій і ускладнень, що можуть супроводжувати інтенсивне лікування великих злоякісних новоутворювань. Та сьогодні необхідної кількості інфузоматів у лікарнях немає. Ця проблема досі не вирішена.”

Людмила Олегівна Чмут, завідуюча онкогематологічним відділенням Житомирської обласної дитячої лікарні про заняття по артотерапії: “Заняття з артотерапії допомагає дітям краще адаптуватися до лікарняних умов, психологічно настроюватися на лікувальний процес. Під час творчих занять діти навчаються мислити, працювати, творити прекрасне, що закріпляє віру в одужання, допомогає легше переносити лікування. Створюються дружні сімейні відносини в колективі, батьки та діти знаходять ще одну спільну роботу для душі.

Одне з найбільших бажань батьків та дітей – продовження занять з артотерапії. Був випадок, що дитина, яку мали виписувати напередодні занять, виявила бажання залишитися ще на два дні, щоб не пропустити заняття з артотерапії.”

Репортер Житомира