Житомирська область – загальнонаціональний лідер за темпами введення житла

На житлове будівництво у січні-вересні використано 328,8 млн. грн. капітальних вкладень, що у 4,3 рази більше ніж у відповідному минулорічному періоді.

За таких умов, введення в експлуатацію загальної площі житла також збільшилося і становило 147,4 тис. м. кв. А за темпом введеного житла Житомирська область посіла 1 місце серед інших регіонів України.

З метою вирішення проблем забезпечення громадян житлом розроблено обласну комплексну програму будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки, яка затверджена обласною радою. Програмою передбачено забезпечити житлом 4,5 тис. сімей. Для цього необхідно збудувати майже 300 тис.кв.м житла, що потребує витрат у сумі 1,4 млрд. гривень.

На сьогоднішній день в області не добудовано 13 багатоквартирних житлових будинків на 820 квартир, із ступенем будівельної готовності від 50% до 70%. Для їх завершення необхідно майже 170 млн. грн. Всі недобудови потребують державної підтримки на будівництво доступного житла та надання громадянам пільгових іпотечних кредитів.