3 чашки чаю можуть захистити від серцевого нападу

Всього 3 чашки чаю в день можуть захистити Вас від серцевого нападу та інсульту, стверджують вчені.

Нове дослідження показує, що регулярне вживання 3 чашок чорного або зеленого чаю в день може зменшити ризик серцевого нападу на 11%. Такий ефект досягається завдяки тому, що чай зрізає холестеринові бляшки в артеріях.

Останній огляд дослідників Університету Західної Австралії показує, що основну користь чаю забезпечують флавоноїди і антиоксиданти, що містяться в ньому, та які і протидіють серцево-судинним захворюванням.

Одна чашка чаю забезпечує організм 180-200 мг флавоноїдів. А за кількістю антиоксидантів 2 чашки чаю еквівалентні 5 порцій овочів або ж 2 яблукам.

Визначено,що кількість флавоноїдів в чорному і в зеленому чаї однакова.

Один з авторів дослідження доктор Джонатан Ходжсон каже, що тепер є дані про те, що флавоноїди чаю підвищують кількість окису азоту і покращують функції ендотелію – спеціального шару клітин всередині кровоносних судин, який відіграє найважливішу роль у регуляції кровотечі і підтримці тонусу кровоносних судин. Це запобігає розвитку ендотеліальної дисфункції і частково знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Дослідження показало, що у чоловіків і жінок, які регулярно п’ють чай, кількість холестеринових бляшок набагато менше. Крім того було встановлено, що 3-4 чашки чаю в день знижують кров’яний тиск і покращують здоров’я внутрішньої оболонки кровоносних судин, являючись хорошою профілактикою серцево-судинних захворювань.