«День гніву» в Єгипті

Близько тисячі демонстрантів зробили спробу штурму будівлі міністерства внутрішніх справ Єгипту в Каїрі. Місцева поліція відкрила вогонь, щоб розігнати мітингувальників.

Будівлю МВС в народі називають «будинок тортур», вона є одним із символів правлячого режиму.

На центральній площі Каїра ат-Тахрір зібралися близько 50 тис. людей, що протестують проти режиму президента країни Хосні Мубарака, повідомляє lenta.ru

Сам президент Єгипту назвав заворушення в країні змовою, спрямованим на дестабілізацію Єгипту.

Число загиблих у масових заворушеннях, що охопили кілька великих міст Єгипту, зросло до 74 осіб. Лише в Каїрі загинули 30 людей, серед яких двоє дітей 7 і 4 років. Крім цього, постраждалих майже 2 тис. осіб.

Раніше президент Єгипту ввів комендантську годину в усіх містах країни у зв’язку з масовими заворушеннями. Незважаючи на розпорядження президента, маніфестанти продовжують перебувати на вулицях, куди були введені танки та військові вантажівки.

Нагадаємо, 26 січня поліція Каїру за допомогою сльозогінного газу та водометів розігнала акцію демонстрантів, які вирішили провести ніч на центральній площі міста Тахрір. Однак після цього багато демонстрантів зібралися на сусідніх вулицях і площах.

Демонстранти вимагали поліпшення економічної ситуації та політичних свобод. Свою акцію вони назвали «Днем гніву».