Через Житомирську область проходитиме “Королівський шлях”

“Королівський шлях” або “Віа регіа” (Via regia) – європейський культурний шлях, який дозволить відкрити нові можливості для розвитку туризму в звязку зі стартом футбольного чемпіонату Євро-2012. В Україні “Королівський шлях” проходитиме до Києва від західного кордону – Київську, Житомирську Рівненську, Волинську та Львівську області.

За словами голови Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму Володимира Васильєва приєднання до проекту “Віа Регіа” надає можливість представити новий туристичний продукт, який би змінив традиційні уявлення про Україну та показав би особливості регіонів.

Українська ділянка дороги “Віа регіа”, співпадаючи з дорогою, якою будуть пересуватись європейські туристи, може зацікавити тих європейців, які захоплюються історичними турами.

Сьогодні ж у планах учасників проекту “Віа Регіа” є створення географічно-інформаційної системи у вигляді навігаційної карти та відповідної інформації про туристичні та об’єкти, населені пункти вздовж “Королівського шляху”, повідомляє тсн. Така карта допомогатиме іноземним туристам знаходити культурні пам’ятки, місця відпочинку та готелі.