Досліджено: банкомати і громадські туалети виявилися однаково заразними

Дослідники з Великобританії прийшли до висновку, що банкомати забруднені бактеріями так само, як громадські туалети, пише Daily Mail.

Мікробіологи з компанії BioCote, що виготовляє антибактеріальні покриття, взяли мазки з клавіатур банкоматів в торгових центрах різних британських міст і зі стульчиків прилеглих громадських туалетів.

В ході мікробіологічного дослідження з’ясувалося, що клавіатури банкоматів забруднені мікробами в тій же мірі, що і стільчики. Якісний склад забруднення також виявився схожим. У числі виявлених бактерій виявилися представники родів Pseudomonas і Bacillus, здатні викликати різні захворювання у людини.

BioCote вирішила провести порівняльне мікробіологічне дослідження банкоматів і туалетів після отриманих результатів опитування трьох тисяч британців про те, які, на їхню думку, місця загального користування представляють максимальний ризик для здоров’я.

На першому місці серед результатів опитування виявилися громадські туалети, за якими пішли телефонні будки та автобусні зупинки. Клавіатури банкоматів і терміналів зайняли лише десяте місце. Як показало мікробіологічне дослідження, така точка зору є помилковою, і людям слід приділяти більше уваги особистій гігієні після користування банкоматом.

За матеріалами medportal.ru