Епідеміологи готові запровадити карантин на Житомирщині

Заступник головного лікаря Житомирської обласної санепідемстанції Іван Киричук розказав, що цієї зими житомиряни можуть знову стикнутися з вірусом «свинячого грипу»: “Зараз говорити про вірус H1N1 зарано. Ми слідкуємо за ситуацією, яка відбувається у східній Європі та Росії. Вірус свинячого грипу вже поширюється цими країнами і наближається до нас. Цього року ми значно краще підготувалися до епідемії і вже вакцинували більше 24-х тисяч осіб в області”.

За словами фахівця, зараз у Житомирській області побутує вірус грипу типу «В». Цей вірус дає важкі ускладнення на хронічні хвороби, від яких людина може померти. Медики запевняють, якщо в області буде зареєстровано вірус «свинячого грипу», вони готові запровадити карантин на Житомирщині.

В області санітарно-епідеміологічний поріг не перевищено. Летальних випадків не зареєстровано.

Нагадаємо, що зараз майже в половині областей Болгарії оголосили епідемію грипу. Захворювання охопило столицю та найбільші міста країни. За даними Мінохорони здоров’я, в цих регіонах занедужав мало не кожен десятий мешканець. Майже 320 випадків свинячого грипу вже підтверджено в Росії.

За матеріалами: Перший