На газифікацію Житомирщини виділено 5,2 млн. грн.

14 лютого перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Микола Олещенко провів нараду з питань газифікації населених пунктів області.

Питання газифікації для Житомирської області стоїть особливо гостро. Із 1665 населених пунктів газифіковано лише 566, або 34% від загальної потреби. Це нижче, ніж середній показник по Україні. 1099 населених пунктів потребує газифікації, на що необхідно в цінах 2010 року майже 1,5 млрд.грн.

Для виконання вказаного обсягу робіт розробляється програма газифікації Житомирської області із залученням коштів НАК „Нафтогаз України”.

Вищезазначена програма є однією із складових програми розвитку села на 2011 – 2014 роки, на яку планується додатково залучити кошти в сумі 235 млн. грн.

Станом на 10.01.2011 р. НАК „Нафтогаз України” виділено 5 млн. 211 тис. грн на будівництво та добудову восьми об’єктів газифікації, а саме:

1. Газифікація с.Борисівка Новоград-Волинського р-ну – 46 тис.грн

2. Підвідний газопровід до с.Волиця Андрушівського р-ну

3. Підвідний газопровід до с.Шершні та с.Мелені Корост енського р-ну – 1млн. 684 тис.грн

4. Газопостачання с.Борисівка Нов.-Волинського р-ну (підвідний газопровід) – 300 тис.грн.

5. Газопостачання с.Груд та с.В.Молодьків Нов.-Волинського р-ну – 642 тис.грн.

6. Газопостачання с.Карпівці Чуднівського р-ну – 1млн 477 тис.грн

7. Газопостачання с.Старосілля Лугинського р-ну – 212 тис.грн

8. Газопостачання с.Степанівка Лугинського р-ну – 259 тис.грн

9. Газопостачання с.Рихальське Ємільчинського р-ну – 93 тис.грн.

Микола Олещенко наголосив, що лише тісна співпраця представників місцевої влади з підрядними будівельними організаціями дасть можливість ефективно і прозоро використати виділені кошти і вчасно та якісно виконати запланований об’єм робіт по газифікації.

«Мова йде про використання державних коштів, тому районні адміністрації та сільські ради зобов’язані провести весь комплекс підготовчих робіт, виготовити якісну проектно-кошторисну документацію з позитивним висновком державної експертизи і ретельно контролювати використання кожної державної копійки», – наголосив М.Олещенко, додавши, що зазначені заходи по газифікації не є хаотичними, вони носять програмний характер.

Управління з питань внутрішньої політики
та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації