Насильство в житомирських сім’ях зросло на 82%

Суспільство деградує. Звичайно не усі його представники, але значна його частина точно… Провин тут багато – алкоголь, наркоманія, моральне розтління, вседозволеність. На пальцях двох рук і не перелічити.

Говорити, що винна одна держава, неправильно. Все таки, кожна людина свідомо обирає свій шлях – текти за течією, або ж боротися за власну гідність до останнього. Не завжди сім’я та родинне оточення стають визначальними факторами деградації особистості. Відомі факти, коли діти відвертих п’яниць ставали на нормальний шлях духовного і фізичного розвитку, багато чого добилися у житті і потім керували вихідцями із благополучних родин. Такі випадки є, але їх, на жаль, дуже мало.

Частіше із замкнутого кола жорстокості, бездоглядності, постійного споглядання на алкогольні розбірки батьків вибратися дитині нереально. Що з неї виростає – запрограмовано, на жаль, заздалегідь… Потім ця людина одружується, у неї народжуються діти, і вже у своїй родині вона повторює асоціальну поведінку своїх батьків.

Можливо ми лише починаємо пожинати наслідки багаторічної алкоголізації українського населення. Підтвердження тому – минулорічний ріст на 82% звернень, щодо насильства у житомирських сім’ях. Про цей жахливий факт сьогодні на засіданні виконавчого комітету повідомила директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко.

Репортер Житомира