18 маленьких житомирян усиновлено іноземцями в минулому році

18 дітей минулого року усиновлено іноземними громадянами в місті Житомирі. Про це під час свого виступу на засіданні міськвиконкому повідомила начальник служби у справах дітей Житомирської міської ради Надія Косяк. Усиновлені діти поставлені на консульський облік та до свого повноліття перебувають під українським громадянством. Після 18 років коже з них має право вибору – залишатися українцем, чи приймати громадянство країни, у яку дитину вивезли прийомні батьки.

Усиновлення (удочеріння)найбільш переважна форма пристрою дітей-сиріт і дітей, що залишилися без піклування батьків. Усиновлення- це перехід прав й обов’язків від біологічних батьків (батька) дитини до усиновителів (усиновителеві), при якому дитина в правовому відношенні повністю прирівнюється до біологічних дітей усиновителя. При цьому, природно, втрачаються усі права й обов’язки рідних (біологічних) батьків дитини.

Надія Косяк прозвітувалася про виконання службою у справах дітей міської ради повноважень, визначених Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”

Репортер Житомира