У Коростені також з’явилася дружня до молоді клініка

У Коростені на базі міської дитячої поліклініки відкрито «Клініку, дружню до молоді». У Житомирській області успішно діють «Клініки, дружні до молоді» у містах Житомирі, Новограді-Волинському, у Житомирському районі.

Перспективи і напрямки роботи колективу Клініки – популяризація безпечної поведінки та здорового способу життя, особливо серед «дітей вулиці» і осіб з неблагополучних сімей.

«Клініки, дружні до молоді» працюють на принципах доступності, доброзичливості, добровільності, з питань здорового способу життя, збереження репродуктивного здоров’я. Спеціалісти клінік з числа медичних працівників (лікар-терапевт, гінеколог, дерматовенеролог, психолог та інші) та спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у роботі з відвідувачами керуються принципами поваги і розуміння їх проблем, володіють навичками консультування, знаннями з правових аспектів щодо добровільної згоди відвідувачів на отримання послуг. Усі категорії дітей та молоді, незважаючи на національні, релігійні та статеві відмінності, місце проживання, соціальний статус, мають рівний доступ до послуг клінік.

Спеціалістами «Клінік, дружніх до молоді» проводиться популяризація серед молоді здорового способу життя, профілактика соціально-небезпечних хвороб, навчання навичкам безпечної поведінки, шляхом розробки і розповсюдження в навчальних закладах, закладах відпочинку, гуртожитках інформаційних матеріалів із залученням волонтерів із молодіжного середовища.

Адреси «Клінік, дружніх до молоді» Житомирської області:

– м. Житомир, вул. 1 Травня, 23, каб. 5 в приміщенні міської дитячої поліклініки №1;
– м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 31, в приміщенні Новоград-Волинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
– с. Станишівка, Житомирського району, Сквирське шосе, 3, в приміщенні центральної районної лікарні;
– м. Коростень, дитяча міська поліклініка, вул.Грушевського, 7.

Житомирський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Міський голова Коростеня перерізав святкову стрічку разом із начальником обласного управління охорони здоров’я

Потім був огляд приміщення клініки

Відтепер коростенській молоді буде куди звернутися, у разі виникнення делікатних проблем

Репортер Житомира