В Житомирі вийде книга, яка ще раз увіковічнить переможців Великої Вітчизняної Війни

В Житомирі вийде у світ перший том підсумкового історико-меморіального серіалу «Книга Пам’яті України. Переможці. Житомирська область». Про це Репортеру Житомира повідомляє обласна редакційна колегія Книги Пам’яті України, Житомирське обласне відділення пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України».

До першого тому єдиного пошуково-видавничого проекту «Книга Пам’яті України» серіалу «Переможці» увійшли короткі історико-публіцистичні коментарі, в яких міститься інформація про життя населення районів і міст у довоєнний період, участь жителів області у воєнних подіях 1939-1945 рр., у т.ч. у Великій Вітчизняній, Другій світовій війнах, партизанському, підпільному рухах та у відбудові країни в повоєнний час.

У книзі також подаються:

– Імена Героїв Радянського Союзу, які народились або поховані на території Житомирської області і не були занесені до Книги Пам’яті України. Житомирська область.

– Імена 10293 учасників бойових дій у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. і Другій світовій війнах Андрушівського (1131), Баранівського (2400), Бердичівського (3746), Брусилівського (869), Володарсько-Волинського (2147) районів, а також імена 18 військовослужбовців, 44 мирних громадян, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни та з різних причин не були внесені до попередніх томів обласної Книги Пам’яті.

Усі дані на учасників бойових дій розміщено по районах, містах, селищах, селах за алфавітом, вказані прізвища, імена, по батькові ветеранів, наведено рік і місце їх народження, військове звання, бойові нагороди, трудовий шлях після війни, трудові нагороди і відзнаки, для тих, хто живий донині, – вказується місце проживання, для тих, хто помер після війни, – дата смерті і місце поховання.

Репортер ЖитомираРепортер Житомира