Вбивство у Житомирському районі. Обставини злочину

Навідавшись до друга, щоб перехилити чарчину, чоловік віддав життя
за 25-тисячний борг

Зібравшись вранці на пошуки зручного місця для риболовлі, житель селища Новогуйвинська, що на Житомирщині, знайшов понівечений труп зрілого чоловіка, який знаходився посеред річки Гуйва, за декілька метрів від берега. Нижня частина тіла була у воді під кригою, а верхня – над водою…

Наляканий знахідкою, чоловік негайно сповістив міліцію. Слідчо-оперативна група УМВС України в Житомирській області, яка невдовзі прибула на місце події, прояснила деякі обставини злочину, висловивши припущення, що чоловік загинув не без сторонньої участі, так як на трупі було безліч саден і синців.

При детальному відпрацюванні обставин загибелі знайденої особи версія правоохоронців підтвердилися. В ході розшукових заходів міліціонери встановили, що 49-річний житомирянин Дмитро став жертвою свого доброго приятеля Максима (імена змінено).

25 січня він вирішив навідатися до старого знайомого в одне з сіл, що розташоване недалеко від обласного центру. Вечірні посиденьки переросли у звичайнісіньку пиятику. В цей час до двох друзів доєдналася ще й співмешканка Максима. Коли «підігрітий» оковитою Максим перевів тему застільних розмов до повернення Дмитром боргу, між друзями виникла суперечка. Адже Дмитро навідріз відмовився віддавати гроші, й все через те, що їх у нього практично ніколи і не було. Позик він встиг нахапатися чимало – тільки Максимові мав повернути 25 тисяч гривень, а для безробітного це була непосильна сума.

Розлючений такою «нахабністю» Максим разом зі своєю «дамою серця» накинулися на Дмитра і почали чим дужче лупцювати. Втратившого свідомість потерпілого господар не вигадав нічого кращого, як скинути до льоху

Для Дмитра «пресинг» позичальників мав трагічний наслідок – чоловік помер. Так непередбачувано закінчився нічний візит чолов’яги до давнього друга… Прокинувшись наступного ранку, і, прийшовши до тями, господарі хатини зрозуміли, що накоїли непоправне лихо. Але зізнаватися у вбивстві вони не збиралися, навпаки взялися за обдумування того, як би позбутися трупа.

26 січня близько опівночі, «замітаючи» сліди злочину, Максим поклав тіло свого житомирського приятеля на сани, прикрив його мішковиною та попрямував до річки. Такої пізньої години в цьому районі не було ані душі, тому Максим, скинувши труп до річки, таким чином «довів справу до кінця».

Як стало відомо, після затримання Максима міліціонерами, попередньо він вже був судимий та притягався до кримінальної відповідальності за пошкодження майна колишньої дружини.

Тепер на «дует позичальників», які так і не дочекалися повернення 25 тисяч гривень, безжалісно позбавивши життя свого боржника, чекає лава суду та тривале ув’язнення передбачене чинним законодавством.

А поки триває слідство, Максим та його «супутниця» не мають сміливості зізнатися у вбивстві, «перекидаючи» всю вину один на одного.

Антон Сичевський,
ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Репортер Житомира