Зовнішній вигляд впливає на розмір зарплати?

Думаєте, ні? Помиляєтесь. Особливо там, де в описі вакансії сказано, що зарплата за результатами співбесіди. Якщо ви будете виглядати стильно, дорого, зі смаком, то директор просто не наважиться запропонувати вам ту маленьку суму, на яку наважився б при іншому вашому зовнішньому вигляді. Давайте поговоримо про те, як одягнутися на співбесіду так, щоб вам захотіли платити пристойні гроші.

Зачіска

Головне – це рівномірно і природно пофарбоване волосся. Не треба перегідроленності, не треба яскравих, незвичних кольорів волосся. Природність – ось що важливо, щоб виглядати добре. Звичайно, волосся повинне бути чистим і укладеним. Тут вже вам треба спиратися на те, яка компанія, яка посада. Якщо ви хочете влаштуватися в банк, то прибрати назад волосся, якщо дизайнером, то можете бути і з розпущеним.

Обличчя

Звичайно, на першу співбесіду треба нафарбуватися. Однак це співбесіда, а не дискотека, тому макіяж повинен бути помірним. Природні тони, нічого кричущого. Ви повинні виглядати доглянуто і дорого, а не вульгарно. Якщо ви не фарбуєтеся в житті, то можна обійтися просто тушшю та блиском для губ.

Костюм

При прийомі на роботу, особливо у фірми, де діловий одяг регламентований, краще одягтися суворо. Однак це не означає, що сірою мишкою. Не забувайте про стиль, про речі за розміром. Якщо чорні штани, то можна з облягання, якщо фігура дозволяє. Якщо біла блузка, те незвичайного фасону. Навіть діловий стиль може бути цікавим.

Охайність

Природно, одяг повинен бути чистим і вигладженим. Варто уникати різких запахів, наприклад парфумів. Деякі люди погано переносять практично будь-які парфуми, а деяким може просто не сподобатися саме ваш аромат. Якщо директору фірми, в яку ви влаштовуєтеся, при розмові з вами погано і нема чим дихати, то йому легше швидше закінчити розмову і не приймати вас, щоб не терпіти подібного знову, ніж сказати вам про неприємні парфуми.

Аксесуари

Не варто забувати, що велика кількість аксесуарів ще нікого не прикрашала при прийомі на роботу. Тому одягніть максимум два, при цьому не дуже помітні. Наприклад, кільце і годинник, або ланцюжок і каблучка, або сережки і браслет. Для чоловіків підійдуть краватка, годинник.

Якщо ви йдете в магазин одягу або в дизайн-студію на співбесіду, то там вашим завданням буде справити враження не такими суворими, а більш свіжими, цікавими рішеннями.