Інтернет-магазини змусять обзавестися офісами

Інтернет-магазинам необхідно буде мати офісне приміщення. Про це сказано відповідно до останньої редакції проекту Закону “Про внутрішню торгівлю”, який був оприлюднений на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Зокрема, у ст. 6 законопроекту, присвяченої визначенню дистанційної торгівлі (якою буде називатися форма продажу товару поза об’єктів торгівлі за допомогою засобів зв’язку, при якій вибір товару та його замовлення не збігаються у часі з безпосереднім його одержанням покупцем), говориться:

“Суб’єкт торговельної діяльності для здійснення дистанційної торгівлі повинен мати офісне приміщення, в якому відбувається оформлення документів з купівлі-продажу товарів.

Донесення до покупця інформації про товари та умови договору купівлі-продажу дистанційної торгівлі здійснюється суб’єктом господарювання за допомогою каталогів, буклетів, проспектів, засобів зв’язку, поштового зв’язку, телебачення, радіо, інформаційних мереж, зокрема, мережі Інтернет”.

Нагадаємо, в первісній версії законопроекту, оприлюдненому влітку минулого року, суб’єктам дистанційної торгівлі пропонувалося в обов’язковому порядку мати складські та офісні приміщення.

На даний момент проект проходить стадію громадського обговорення.

За матеріалами: Комментарии