Київ б’є рекорди висоти: в столиці збудують дві 54-поверхові башти

Київ росте вгору, причому в гору росте лише центр столиці України, у той час, коли Європейські міста намагаються розростатися вшир.

Кияни, які останнім часом проходили повз центральний київський РАГС на розі Повітрофлотського проспекту, проспекту Перемоги і вулиці Борщагівської не могли не помітити високий паркан з плакатами про будівництво, заплановане під проведення чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012» в Україні.

Виявляється, на цьому місці побудують дві 54-поверхові башти, висота яких становитиме 254 метра, а загальна площа 293 000 квадратних метрів. Вже зараз по сусідству будують преміум бізнес-центр Sky Towers, який також буде складатися з двох веж (одна – 34 поверхи, інша – 47 поверхів), максимальна його висота буде 210 метрів.

Такі проекти в Києві будуть побудовані вперше. Наразі найвищою будівлею Києва є 136-и метровий бізнес-центр “Парус”. Основне місце нового бізнес центру будуть займати саме офісні приміщення. Також за проектом у ньому буде розташовуватися вся необхідна структура для обслуговування офісів: просторі конференц-зали, кафе і ресторани, SPA-салони і фітнес зали, пише kp.ua.

При будівництві та експлуатації нових будівель планують задіяти найсучасніші технології: найсучасніші системи вентиляції та кондиціонування, найсучасніші енергозберігаючі технології, швидкісні ліфти, які рухаються зі швидкістю до восьми метрів у секунду, самі новітні системи безпеки та пожежогасіння.

Альбом: Коммунальный Житомир