На Житомирщині міліція викриває народних “шинкарів”

Нещодавно до Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області надійшла оперативна інформація про те, що в одному з сіл району проживає жінка, яка займається виготовленням та збутом самогону, повідомляє ВЗГ УМВС.

Завітавши до неї «в гості» дільничний інспектор побачив «пречудову картину» – з самогонного апарату якраз накрапала «свіженька». Тож відвертітися «підприємиця» вже не могла.

За свідченнями односельчан, за гроші, зароблені від продажу самогону, жінка збудувала собі двоповерховий «будиночок». «Наживалася» вона на своїх же сусідах, які здебільшого зловживають спиртними напоями. Задля підтримання «азарту» та спокуси 49-річна самогонщиця за півлітра самогону правила всього лиш 12 гривень, хоча якість продукту викликає сумнів.

Під час огляду житла громадянки міліціонерами, у неї було вилучено 200 літрів самогонної закваски, дев’ять літрів самогону, який зберігався у сейфі «за сімома замками», та самогонний апарат, що якраз знаходився у дії.

За даним фактом було порушено кримінальну справу за ст. 203 (незаконне зайняття забороненими видами господарської діяльності) Кримінального кодексу України, що карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.