У Житомирському театрі показали фільм присвячений пам’яті Народного артиста України Василя Яременка

24 лютого виповнилося б 90 років Народному артистові України Василю Яременко. 22 лютого в Житомирському обласному музично-драматичному театрі пройшла зустріч друзів, присвячена його пам’яті. Василь Яременко не дожив до свого 90-річчя лише два місяці. Він працював в театрі 60 років і залишив сцену тільки в 85. На зустріч прийшли друзі, колеги, шанувальники його таланту.

«Моє творче довголіття криється в любові до сцени, людей і України», – ці слова великого актора розкривають основу його таланту.

Про Василя Яременка художній керівник театру, заслужений діяч мистецтв України Наталія Тимошкіна сказала так: «Він завжди грав душею, і в нього було чому повчитися всім акторам. Це людина, яка творила історію театру. З ним працювали і наші метри. Його застала молодь. Про нього в театрі ходять легенди. Його слово було своєрідним камертоном. Він прийде непомітно на репетицію, подивиться, а потім в такій делікатній формі скаже потрібне слово молодому акторові, це і є зв’язок між старшим і молодим поколінням».

За своє творче життя Василь Яременко зіграв майже 400 ролей.

Присутні побачили допрем’єрний показ біографічного фільму про Василя Яременка, створеного Леонідом Харшаном.

Фільм буде демонструватися каналом «Житомир» 26 лютого 2011 року в 16 годин.

Про творчість актора у фільмі розповідають: професор, театрознавець Олександр Чирков, народний артист України Григорій Артеменко, заслужений діяч мистецтв України Наталія Тимошкіна і шанувальники театрального мистецтва. Над фільмом працювали: режисер монтажу – Тетяна Павлоцька, оператори – Сергій Базилюк, Максим Возний. Звукорежисер – Олександр Кодубовський.

За матеріалами: rta-plus