Україна зберегла Євро-2012!

ФІФА і УЄФА вирішили не приводити в дію свої погрози, зроблені в листі з вимогою залишити Григорія Суркіса президентом української федерації. «Ситуація повернулася в норму. Україні більше не загрожує призупинення членства у ФІФА», – заявив президент УЄФА Мішель Платіні.

Нагадаємо, скандал в українському футболі виник після того, як Григорій Суркіс на грудневому Конгресі ФФУ відмовився поставити до порядку денного питання про довіру до себе. Засідання Конгресу було зірвано, а 38 з 49 що входять у ФФУ структур прийняли рішення провести позачерговий Конгрес, на якому все-таки вирішити питання про зміну президента федерації.

Однак у ситуацію втрутилася ФІФА (з затримкою її підтримав і УЄФА), що зажадала залишити Суркіса і нинішній виконком федерації в спокої, так як, на думку керівництва ФІФА, рішення про скликання позачергового Конгресу приймалося під тиском влади. І пригрозили припинити членство України в ФІФА, що могло спричинити за собою скасування проведення Євро-2012 в Україні та зняття українських клубів з єврокубків.

У результаті «бунтівники» свої вимоги щодо відставки президента ФФУ відкликали, проте заявили, що тиск на них не здійснювався і що своєї думки про Суркіса вони не міняють.

За матеріалами: Обозреватель