В УМВС України в Житомирській області створено Громадську раду

Минулої п’ятниці, 11 лютого, в УМВС України в Житомирській області відбулися установчі збори уповноважених представників інститутів громадянського суспільства з формування громадської ради при Управлінні МВС на 2011 – 2013 роки.

Після того, як 31 грудня 2010 року начальник УМВС в області Юрій Івакін видав розпорядження про утворення ініціативної групи, представники ОВС та громадські активісти взялися за плідну працю по підготовці відповідних регламентуючих документів та напрямкам майбутньої діяльності. Перші результати цих напрацювань і були озвучені 11 лютого, інформує ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Під час свого звернення до учасників установчих зборів перший заступник начальника УМВС Ігор Савченко зазначив, що ст. 38 Конституції України гарантує громадянам право на участь в управлінні державними справами. Саме виходячи з цього положення, Кабінетом міністрів України 3 листопада 2010 року було прийнято Постанову № 996 , яка передбачає участь громадськості у формуванні та реалізації державної політики. Тому й створення Громадської ради – консультативно-дорадчого органу при УМВС України в Житомирській області має надзвичайно важливе значення.

Зокрема до компетенції Громадської ради входитимуть питання підготовки рекомендацій щодо покращення роботи органів внутрішніх справ, здійснення громадських експертиз, в тому числі й антикорупційних, контролю за врахуванням УМВС цих пропозицій, їхнім розглядом та виконанням.

До складу Громадської ради було обрано 23 представники громадських організацій Житомирщини, які допомагатимуть ОВС захищати права та законні інтереси громадян.