В Житомирі пройшов конкурс дитячого малюнку на тему “Я хочу жити в якісному світі”

1 лютого у приміщенні житомирської дитячої художньої студії “Школа живопису” пройшла урочиста церемонія нагородження Почесними дипломами Державного комітету технічного регулювання України дітей-учасників заключного етапу Всеукраїнської національної виставки-конкурсу дитячого малюнка “Я хочу жити в якісному світі”.

Організатором конкурсу в області виступив територіальний орган Держспоживстандарту України – державне підприємство “Житомирський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” (ДП “Житомирстандартметрологія”). Участь у виставці-конкурсі приймали діти віком від 5 до 17 років.

Конкурсні роботи учасники виконували за такими номінаціями:

• “Я пізнаю якісну продукцію”;
• “Кращий плакат на споживчу тематику”;
• “Ми – архітектори якісного світу”.

На конкурс приймалися виключно індивідуальні творчі роботи, виконані в довільній графічній або живописній техніці (олівці, фломастери, фарби тощо).

У рамках цього заходу організатори залучили до участі вихованців дитячих садочків, учнів загальноосвітніх та художніх шкіл регіону. Зокрема активну участь у конкурсі приймала дитяча художня студія “Школа живопису”. Працює студія при Обласній молодіжній творчій спілці художників та мистецтвознавців.

Тож нічого дивного, що нагороди дістались саме вихованцям цього навчального закладу, а керівник – Інна Величко за високопрофесійну підготовку дітей до участі у виставці-конкурсі отримала персональну Подяку голови Держспоживстандарту України. Крім того, ДП “Житомирстандартметрологія” власним коштом влаштувало маленький солодкий банкет для всіх учнів студії.

Приємно також відмітити, що робота вихованки художньої студії “Школа живопису” Юлії Михайлової “Місто мрії” зайняла призове місце у своїй номінації на загальнодержавному рівні. У рамках святкування Європейського тижня якості в Українському Домі в Києві було організовано виставку малюнків дітей-переможців конкурсу. Там же відбулось відзначення призерів цінними подарунками.

Загалом організатори конкурсу ставили собі за мету сформувати в свідомості дітей, наймолодших споживачів суспільства, асоціативне уявлення про якісну, безпечну продукцію та популяризацію руху за підвищення якості життя.

Репортер Житомира