Статистика річ уперта: потроху, але досить упевнено житомиряни скочуються на суспільне дно

Загальна кількість зареєстрованих на Житомирщині у 2010 році злочинів у порівнянні з минулим роком зросла на 15,1%. На 93,6 % збільшилася кількість злочинів, вчинених раніше судимими особами. Неповнолітніми – на 23,4%. На 26,5% зросла кількість злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, та на 9,8 % – скоєних у громадських місцях.

Кількість нерозкритих в минулому році злочинів в області зросла на 48%, з них особливо тяжких на 15%, та тяжких на 48,3%.

На 75,1% збільшилась кількість нерозкритих крадіжок, число яких сягнуло більше як двох з половиною тисяч. Значною залишається кількість нерозкритих грабежів – 145.
Минулого року підліткова злочинність набула особливого загострення. Зростання зареєстровано на 25,3%, тоді як по державі лише на 12%, інформує управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Найбільше занепокоєння викликає ріст учнівської злочинності із 157 до 248 злочинів, у стані алкогольного сп’яніння (48 проти 34). Більше ніж удвічі зросла злочинність серед дітей, які раніше вчиняли злочини (73 проти 35), у тому числі у 4 рази зросла кількість злочинів вчинених особами, у яких судимість не знято і не погашено.

Міліції, прокуратурі, та й всім нам є над чим замислитися…

Репортер Житомира