В Житомирі школярки знімали на мобільний побиття восьмикласниці

В одній з житомирських шкіл дев’ятикласниці побили восьмикласницю через … одне слово. 14-річній дівчинці не сподобалося, як на неї дивляться старшокласниці, і вона їм нагрубіянила. Після цього в шкільному коридорі зав’язалася бійка, яка плавно перемістилася в туалет. Там кілька дев’ятикласниць почали бити восьмикласницю. У цей час очевидці бійки фіксували те, що відбувається на камери своїх мобільних телефонів. Школярки припинили побиття, коли помітили на дівчинці кров.

“Жахливо паморочилося в голові, – згадує постраждала школярка, Олександра. – Мене хитало в різні боки і нудило. Хтось здогадався викликати швидку допомогу … У лікарню до мене приїхала мама. Я їй розповіла, що мене побили тільки за те, що я сказала старшокласникам: «Повилазить». Вони дивились на мене і перешіптувалися”.

Дитячий нейрохірург Микола Федурко: “Дівчинку доставили до лікарні у стані середньої тяжкості. У школярки закрита черепно-мозкова травма, струс мозку, множинні забої тіла. Крім того, вона потребує психологічної допомоги”.

У міліції ж вирішують, чи понесуть покарання дев’ятикласниці.

Начальник прес-служби УМВС України в Житомирській області Валерій Фільо: “Призначено судово-медична експертиза, за результатами якої буде прийнято рішення згідно з чинним законодавством”.

По матеріалам: Факти