Японці розкажуть нашому “брату”, як треба сіяти ріпак

Сьогодні голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук провів зустріч з членами делегації асоціації «Чорнобиль-Тюбу» (Нагоя, Японія). Зустріч відбулася з метою обговорення питань використання відновлювальних джерел енергії у сільській місцевості. Зокрема, йдеться про проект «Ріпак для відродження Народицького району», який здійснює асоціація «Чорнобиль-Тюбу» спільно із Житомирським національним агроекологічним університетом. Участь у зустрічі взяв директор благодійного фонду «Заложники Чорнобиля» Володимир Киричанський.

Делегація асоціації «Чорнобиль-Тюбу» перебуває на Житомирщині з 4 по 11 лютого. Її очолює пан Масахару Кавата – біолог, член ради асоціації «Чорнобиль-Тюбу», професор Нагойського університету (Японія). До складу делегації також входять Томіо Хара – інженер, спеціаліст з біогазових установок, Йошио Миягоши – телеоператор, Такаакі Такеучі – перекладач.

На завтрашній день у Народичах заплановано проведення науково-практичного семінару «Використання відновлювальних джерел енергії у сільській місцевості».

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації