Загибель людей у Житомирі: уточнена інформація від МНС

Надзвичайна ситуація: в Житомирі загинуло чотири людини, в тому числі двоє дітей

Учора 3-го лютого о 19.53 до оперативно-координаційного центру УМНС України в Житомирській області надійшло повідомлення про те, що в місті Житомирі, в приватному житловому будинку, стався груповий нещасний випадок, внаслідок якого четверо осіб загинуло (з них двоє дітей): жінки – 23 та 27 років, їх сини – 2 та 6 років.

Жінки були далекими родичами, їх чоловіки працювали за кордоном – заробляли на будівництво будинку. Поки на будмайданчику йшли роботи, жінки з дітьми проживали у тимчасовій невеличкій оселі неподалік, де, всупереч вимогам техніки безпеки, у крихітній ванній кімнаті була встановлена газова колонка для підігріву води. За свідченнями фахівців служби газу, колонка імпортна, при її монтажу допущені всі можливі порушення.

Трагедія сталася в той час, коли одна з жінок приймала ванну. Ймовірно, чадний газ наповнив ванну кімнату, жінці стало погано, вона відчинила двері. Газ пішов в інші приміщення. Площа житла маленька, вентиляції ніякої, навіть, вікна були зачинені.

Тіла дітей були в спальні на ліжку, іншу мешканку знайшли в коридорі. Причини загибелі людей встановлюється правоохоронцями. Одної з версією є отруєння чадним газом.

В ранці 4 лютого, з Коростишева надійшло нове нерадісне повідомлення, що в своєму помешканні від отруєння чадним газом померла літня жінка. Її чоловік шпиталізований до реанімаційного відділення місцевої лікарні.

Сергій Уланов, прес-служба УМНС України в Житомирській області

Виконуючий обов’язки начальника УМНС в області Володимир Бачинський звертається до мешканців області з вимогами:

1. Не користуватися несправним, несертифікованим газовим обладнанням;

2. Встановлення газового обладнання доручати тільки організаціям, маючим відповідний допуск;

3. Не забувати провітрювати приміщення;

4. При появі ознак отруєння (запаморочення, головокружіння, нудота, слабкість) негайно звернутися до лікарів.

Репортер Житомира