Зробіть свою дитину “Найкращим читачем України – 2011”!

1-го лютого в Україні стартував всеукраїнський конкурс дитячого читання «Найкращий читач України – 2011», генеральним партером якого виступає видавництво «Грані-Т». Конкурс проходить у бібліотеках для дітей та сільських бібліотеках.

Уперше конкурс відбувся у 2002 році. Маленькими кроками зі Львова він переріс у змагання всеукраїнського масштабу. 2010 року в ньому взяли участь більш ніж 140 тисяч юних читачів із усієї України.

Конкурс має чотири етапи

Перший (відбірковий) етап – з 1 по 20 лютого – проводиться в дитячих і сільських бібліотеках усіх населених пунктів України.

Другий (міський/районний) етап відбудеться 20 лютого – 10 березня в райцентрах, містах обласного підпорядкування, районах обласних центрів, Києва, Сімферополя, в Києві, Львові та Севастополі.

Третій (обласний) етап, запланований на 10–31 березня, відбудеться в обласних центрах, Сімферополі, Києві, Львові та Севастополі.

Четвертий (підсумковий) етап (28 квітня – 2 травня) проводиться у Львові в рамках фестивалю дитячого читання «Книгоманія».

Конкурс проводиться для популяризація класичної та сучасної української національної літератури; розвиток культури української мови та її поширення.

Хто зараз може стати учасником конкурсу: діти віком 12-13 років (учні 6-7 класів загальноосвітніх навчальних закладів, читачі дитячих бібліотек). Потенційно вік учасників буде розширено до 10-15 років.

Коли проходить конкурс «Найкращий читач України – 2011»: 1 лютого – 2 травня

Місця проведення: дитячі або сільські бібліотеки (філії) всіх населених пунктів України.

Що потрібно зробити, щоб взяти участь у Конкурсі: прийти у свою дитячу чи сільську бібліотеку і розпитати бібліотекаря про Конкурс. У бібліотеці координатор конкурсу надасть всю необхідну інформацію та анкети для участі в Конкурсі.

Останній термін заповнення анкет учасника: залежить від дати проведення конкурсу у Вашій бібліотеці. З 1 до 18 лютого.

Репортер Житомира