На Житомирщині затримано автомобіль, який понад 3 роки знаходився у розшуку

Упродовж трьох днів, з 18 по 20 березня, працівники ДАІ проводили оперативно-профілактичне відпрацювання автошляхів області, районних центрів та міста Житомира. Такі заходи були зумовлені складною оперативною обстановкою, пов’язаною з аварійністю, попередженням дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками, активізацією профілактичної роботи серед учасників дорожнього руху, виявленням порушень Правил дорожнього руху, що мають безпосередній вплив на аварійність в цілому. На відпрацювання було залучено максимальну кількість особового складу підрозділів Державтоінспекції Житомирщини.

Під час проведення зазначених заходів у Бердичеві інспектори спецвзводу дорожньо-патрульної служби УДАІ зупинили автомобіль «Крайслер» з німецькими номерними знаками. За його кермом знаходився громадянин Литви, який надав даішникам документи на перевірку. Невиразний шрифт у техпаспорті та розмита печатка викликали у правоохоронців явні підозри щодо достовірності документа. Звіривши вказані в техпаспорті номери кузова автівки та зробивши безпосередній запит щодо зупиненого авто, працівники ДАІ отримали беззаперечне підтвердження своїм підозрам. Саме цей автомобіль було оголошено в розшук ще у 2008 році.

Водій «Крайслера» пояснив, що недавно придбав його в Києві. Сам він тимчасово проживає в Бердичеві разом зі своєю сім’єю, а про те, що придбана машина перебуває у розшуку, навіть і не здогадувався.

Автомобіль разом із водієм було доставлено до Бердичівського райвідділу міліції для подальшого з’ясування обставин. Наразі тривають перевірки, повідомляє Ольга Номерчук, УДАІ УМВС України в Житомирській області.