Володимир Дебой побував на семінарі для молодих “мерів”

24-25 лютого у Вінниці відбувся семінар молодих мерів міст віком до 45 років на тему «Розвиток міст Східної Європи», в якому взяв участь Житомирський міський голова Володимир Дебой, інформує управління по зв’язках із громадськістю житомирської міської ради.

Організацію події взяли на себе представництво Британської Ради в Україні та Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO спільно з Вінницьким Інститутом розвитку міст.

На семінарі мери з Вірменії, Латвії, Молдови, Польщі, Росії, Словаччини, Хорватії та з міст України обмінялися взаємовигідними ідеями та обговорили сучасні стратегії розвитку.

За словами посла Великобританії в Україні Лі Тернера завданням семінару є налагодження тісної та ефективної співпраці між лідерами очолюваних ними міст. Такий захід проводиться в Україні вперше. Молоді мери більш готові до впровадження нових технологій, відкриті до спілкування.

Володимир Дебой: “Такі зустрічі необхідні для обміну думками, ідеями, досвідом, що сприятиме розвитку міст, прагненню вчитися не тільки на семінарі, а й після нього. Корисним є позитивний досвід міста Вінниці в організації роботи зі зверненнями громадян, в житлово-комунальній сфері. Є домовленості з міським головою В. Гройсманом про організацію поїздки житомирських депутатів, керівників комунальних структур та підрозділів у Вінницю”.

Подолати проблеми, характерні для багатьох міст України можливо завдяки вдалим управлінським рішенням, співпраці між містами, використанні європейських набутків та прагненні створити комфортні умови для проживання мешканцям міст.