Житомирська міліція затримала телефонного терориста

Нагадаємо, що 1 березня близько 13.05 до чергової частини УМВС України в Житомирській області від оператора спецлінії «101» надійшло повідомлення про те, що до них зателефонував невідомий і сказав, що в смт. Новогуйвинську Житомирського району на території дитячого садка закладено вибуховий пристрій.

Після ретельного огляду будівель дитсадка експерти вибухово-технічної служби НДКЕЦ при УМВС вибухового пристрою не виявили.

Менше доби знадобилось працівникам міліції, щоб встановити особу автора анонімного дзвінка, повідомив Віктор Костик. Ним виявився житель Житомирського району, 1959 року народження, приватний підприємець. Наразі він затриманий. Чоловік зізнався у скоєному та висловив щире каяття. За попередніми даними, підставами для телефонного дзвінка стало його бажання помститись конкурентам по бізнесу.

Як повідомив ВЗГ УМВС України в Житомирській області, відносно затриманого порушено кримінальну справу за ознаками ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.