Двоє підлітків самотужки загасили лісову пожежу під Житомиром, оскільки вільних пожежних машин у лісівників та МНСівців на той час не було!

На Житомирщині двоє підлітків самотужки загасили лісову пожежу!

Учора близько 17:00 на пульт до оперативно-координаційного центру Управління МНС України в Житомирській області надійшло повідомлення, про загоряння сухої рослинності біля лісосмуги, у селі Пряжево Житомирського району.

Дзвінок надійшов від 12-річного підлітка, який повідомив, що він разом зі своїм 14-річним товаришем помітили загоряння трави поблизу лісу. Хлопець детально пояснив як доїхати до місця пожежі. Направити на ліквідацію загоряння пожежний автомобіль не було змоги – як у працівників лісового господарства, так і у місцевих рятувальників МНС, весь спеціальний транспорт був задіяний на ліквідації інших надзвичайних подій.

Десь через 2 години надійшов другий дзвінок від того ж підлітка, який повідомив, що поки не має пожежного автомобіля, вони разом з товаришем намагаються загасити полум’я самотужки, забиваючи його гілками та гасячи водою, яку носили з річки поряд.

Старший лейтенант служби цивільного захисту Ярослав Мельник, центр зв’язків з громадськістю УМНС в Житомирській області: “Працівники оперативно-диспетчерської служби у телефонному режимі надавали підліткам рекомендації, що потрібно робити і як правильно це робити. Так, трохи згодом, завдяки спільним зусиллям підлітків і операторів ОДС – пожежа була ліквідована. З малолітніх пожежників, на щастя, ніхто не постраждав, вони зробили все вірно та вправно. На разі готуються відповідні документи, для заохочення юних рятувальників.”