Директор арт-галереї “Акрополь” Валерія Бохнюк: світські прийоми у Житомирі стануть традиційними!

Нещодавно в Житомирі стартував культурний проект, мета якого – об’єднати шанувальників сучасного мистецтва у Житомирі.

25-го березня в приміщенні біснес-центру “Імперіал” виставкою живопису відомого в Америці та Західній Європі молодого житомирського художника Артура Пурлієва відбулося відкриття сучасної арт-галереї “Акрополь”.

Простора виставкова зала, сучасний антураж, зручне місце розташування галереї вже оцінили її перші відвідувачі. Після того, як вже пройшов перший тиждень роботи арт-галереї Репортер Житомира вирішив поспілкуватися з її ідейною натхненницею, засновницею, директором арт-галереї “Акрополь” у Житомирі Валерією Бохнюк.

– Отож, пані Валеріє, поділіться з житомирянами, чому Ви вирішили відкрити у Житомирі сучасну арт-галерею?

– Я вірю в те, що краса врятую світ і переконана, що мистецтво сприяє пробудженню в людській душі вічних цінностей. Тому і з’явилась ідея створити своєрідну «оселю мистецтва», де люди могли б відпочивати від буденності, стресів та сучасного ритму життя; збагачувати свій світогляд, знаходити друзів, реалізовувати свої творчі проекти. Приємно, що вдалося знайти однодумців: особлива подяка за підтримку у директору бізнес-центра «Імперіалъ» Савчуку Анатолію Андрійовичу.

– В якому форматі буде діяти галерея?

– Галерея «Акрополь» – культурний центр, який об’єднає не лише художників, а й музикантів, поетів та всіх, хто не байдужий до мистецтва. Разом із виставками живопису будуть проводитись літературні, музичні, театральні вечори у формі світських прийомів. Так що у житомирянок є чудова нагода одягнути вечірні сукні та потрапити в особливу атмосферу.

– Розкажіть детальніше про світські прийом. Для Житомира це щось екзотичне…

– Запрошення можуть отримати всі бажаючі за попереднім записом. А от форма одягу визначається в залежності від типу прийому. На майбутнє планується відкриття школи етикету, де відвідування прийомів буде основним практичним завданням вихованців.

– Наскільки складно привести у Житомир відомого митця?

– Якщо поставити собі ціль та впевнено рухатись до неї, то складності можна подолати. Надалі плануємо співпрацювати з митцями Києва, Львова, Чернігова та інших міст. Головне – дати сигнал мистецькій спільноті, що у Житомирі можливо доволі успішно та резонансно виставляти свої мистецькі витвори, спілкуватися з цікавими людьми, налагоджувати ділові контакти за зв’язки.

– Що потрібно зробити для того, щоб підняти рівень сучасного мистецтва у Житомирі на вищий щабель?

– Потрібно починати з виховання підростаючого покоління; об’єднати митців, налагодити культурні зв’язки з іншими регіонами та, звичайно, не впадати у відчай від того, що результати можуть бути не так швидко, як хотілось би. Ви ж і самі знаєте, що «дорогу осилить той, хто йде».

– Який наступний захід пройде у «Акрополі»?

– В кінці квітня пройде літературно-музичний вечір класичного плану з оперною музикою, декламацією поезії та багатьма сюрпризами для шанувальників високої класики. Дрес-код: виключно вечірній одяг. Ще раз повторюю, запрошення можуть отримати всі бажаючі за попереднім записом.

Галерея працює: з понеділка по п’ятницю з 10 до 19-ї години.

Субота – неділя: з 11 до 19-ї години вечора!

Валерія Бохнюк, директор арт-галереї “Акрополь” у Житомирі

Директор арт-галереї “Акрополь” Валерія Бохнюк (зліва) та Президент модельної агенції “Глорія” Ілона Пурлієва (справа) з переможницями дитячого конкурсу краси “Міні-місс Житомир 2010”