При в’їзді до Житомирської області встановлено бігборди із написом: “Вас вітає Житомирщина – колиска УПА”

У рамках програми відновлення історичної пам’яті Житомирська обласна організація ВО “Свобода” вдалася до візуальної реклами героїв свого краю.

Напередодні у центрі Житомира було встановлено ряд бордів, які інформують громадськість про видатні постаті поліського краю (засновник “УПА-Поліська Січ” Тарас Бульба-Боровець, ідеологи українського націоналізму Микола Сціборський та Олег Ольжич).

На цьому тижні при в’їзді у Житомирську область на трасі Киї-Чоп встановлено борди із написом: “Вас вітає Житомирщина – колиска УПА”, інформує Репортер Житомира прес-служба Житомирської обласної організації ВО “Свобода”. Як відомо, на Житомирщині у 1941 році було створено “УПА – Поліська Січ”, значно раніше, ніж збройні формування з такою назвою почали діяти на Волині.

Сидір Кізін, голова обласної організації ВО “Свобода”: “Цього року на Житомирщині відзначається 70-річчя створення Олевської республіки, збройною силою якої була “УПА – Поліська Січ”. Житомирянам є чим пишатися, адже наш край завжди був центром визвольної боротьби, і попри старання чужинців, ми своєї історії не забудемо”.

Довідка:

Створена в серпні 1941 року Українська повстанська армія – “Полiська Сiч” налiчувала до 10 тисяч воякiв i звiльнила вiд нiмецьких i радянських окупантiв величезну територію, яка включала Житомирську, Рівненську області і частину Білорусі.

Центр Поліської Січі був у мiстi Олевськ (так звана Олевська Республiка). Там було розпущено колгоспи, створено органи самоврядування, вiдновлено роботу шкiл та культурних установ.

Засновником УПА-Полiська Сiч став колишнiй офiцер Армii УНР Тарас Бульба-Боровець (1908 – 1981)