Санепідемстанція оприлюднила результати дослідження причин отруєння дітей у житомирському інтернаті

Нагадаємо, 7-го квітня у спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті для дітей з вадами слуху, стався груповий випадок отруєння. Впродовж доби з підозрою на бактеріально-кишкову інфекцію до інфекційного відділення двох міських лікарень обласного центру було госпіталізовано 12 дітей віком від 3 до 18 років.

Бактеріологічні та санітарно-гігієнічні аналізи показали наявність патогенного стафілококу у працівників харчоблоку, що й стало джерелом захворювання вихованців інтернату, повідомляє Союз-tv.

Галина Шарапа, заступник головного санітарного лікаря м..Житомира: “У чотирьох працівників висіяно із зіву й носа. А саме у працівників повязаних з харчоблоком: шеф-кухаря, кухаря, що була на зміні, комірника, дієтичної сестри. З омлету натурального, який давався дітям на сніданок, також висіяний стафілокок”.

Усі працівники харчоблоку дитячого закладу проходили медогляд вчасно і без порушень. Дані працівники, говорять у санстанціїї, були носіями інфекцій, симптоми якої у них не проявлялися. Сьогодні вони просановані та перебувають під лікарським контролем. Діти виписані із інфекційних відділень. Санстанція склала пять протоколів, у тому числі на директора інтернату, шеф-кухара та дієтичну сестру.

Станом на 06:00 11-го квітня на лікуванні залишаються троє дітей. Стан хворих задовільний, перебіг хвороби легкий.