Житомирський музей Космонавтики відвідали кадети зі столиці (фото)

У цьому році весь світ святкує 50-річчя з дня першого польоту людини в космос і 90-річчя з дня народження льотчика-космонавта, двічі Героя Радянського Союзу, Георгія Берегового (15 квітня 1921 року – 30 червня 1995), який народився в селі Федорівка Полтавської області Української РСР.

12 квітня 1961 відбулася подія, що назавжди увійшла в історію. Юрій Олексійович Гагарін (9 березня 1934 – 27 березня 1968) вперше в історії людства здійснив неповний виток навколо земної кулі в космічному просторі. Цей перший політ у космос тривав всього 108 хвилин. Але це був гігантський стрибок для людства, збулася неймовірна мрія багатьох людей – побувати в космосі.

По всьому світу проходять виставки, присвячені першому польоту людини в космос: у штаб-квартирі Європарламенту в Брюсселі, в Єревані, в Києві, в Москві. А відеохостинг YouTube на честь п’ятдесятиріччя першого польоту людини в космос покаже користувачам фільм First Orbit («Перший виток») британського кінодокументаліста Крістофера Райлі (Christopher Riley). У фільмі використовуються записи голосу Гагаріна, зроблені під час польоту, фрагменти кінохроніки, а також сучасне відео в HD-якості, зняте італійським астронавтом Паоло Несполі (Paolo Nespoli) з борту Міжнародної космічної станції.

Наше місто теж готується відзначати цю велику дату, адже в Житомирі народився творець перших космічних апаратів – Сергій Павлович Корольов. У ці дні безліч туристів відвідує з екскурсіями Житомирський музей Космонавтики ім. С.П. Корольова. Обидва відділа музею: меморіальний будинок, в якому народився майбутній Головний конструктор і експозиція «Космос» безперервно приймають відвідувачів з усієї України та інших країн.

Так, 9 квітня, до нас гості на запрошення Житомирської обласної громадської організації «Російська співдружність» за підтримки Посольства Російської Федерації в Україну приїхали вихованці Київського Центру військово-патріотичного та спортивного виховання молоді «Десантник». Кадети з великим інтересом ознайомилися з експонатами відділу «Космос», в якому виставлені зразки космічної техніки: місяцехід, орбітальні супутники, модель справжнього космічного корабля та відвідали меморіальний будинок-музей, де відтворена обстановка квартири сім’ї Корольових на початку ХХ століття.

Як відзначив співробітник Посольства РФ в Україні Олег Ларюшін, сьогоднішні діти завтра будуть працювати в уряді, керувати країною, тому важливо прищеплювати любов до своєї історії, формувати дружні відносини між нашими країнами. Керівник групи, директор Центру «Десантник», Голова Ради Козацько-Кадетського корпусу, доктор філософії, професор Володимир Кичигін прокоментував поїздку так: «Ці кадети пройшли хорошу десантну підготовку та відвідання Музею Космонавтики одне з елементів патріотичного виховання, набуття досвіду, необхідного в подальшому житті».


Кадети перед відвідуванням музею Космонавтики


Екскурсію у відділі «Космос» проводить науковий співробітник музею Наталя Василівна Закревська


Голова Житомирської обласної громадської організації «Російська співдружність» Євген Романович Тіміряєв залишає запис у Книзі співчуття у зв’язку зі смертю директора Житомирського музею космонавтики Ольги Андріївни Копил


Під час екскурсії


Знімок на пам’ять перед будівлею Житомирського музею космонавтики ім. С. П. Корольова. У першому ряду: Голова Житомирської обласної громадської організації «Російська співдружність» Євген Романович Тіміряєв, співробітник Посольства РФ в Україні Олег Володимирович Ларюшін, керівник групи, директор Центру військово-патріотичного та спортивного виховання молоді «Десантник», Голова Ради Козацько-Кадетського корпусу, доктор філософії, професор Володимир Миколайович Кичигін


Екскурсію в меморіальному будинку-музеї С. П. Корольова проводить науковий співробітник музею Наталя Михайлівна Щербакова.


Під час огляду експозиції музею

За матеріалами: RTA-plus