Топ-10 продуктів, які продовжують життя

Лікарі-дієтологи і косметологи всього світу склали список найбільш корисних продуктів.

Виноград

Особливо корисними є кісточки червоного винограду – це просто сильний антиоксидант. Вони омолоджують організм, благотворно впливають на серцево-судинну систему. Виноград також є лідером за кількістю вітамінів: В1, В2, В6, В12, С, Р, РР, фолієва кислота.

Мінеральна вода

Косметологи радять вмиватися мінеральною водою – особливо взимку, коли шкіра піддається пересиханню. Також дуже простий спосіб зберегти молодість рук – робити ванночки для рук з мінеральної води.

Яєчна шкаралупа

Вона допомагає боротися з крихкими і ламкими нігтями, виводить радіонукліди, зміцнює серце. Шкаралупа на 90% складається з карбонату кальцію, а також у своєму складі має залізо, мідь, марганець і т. д.

Лимон

Це просто справжнє джерело життєво важливого вітаміну С. Цей самий головний помічник при простуді присутній також і в усяких масках для молодості шкіри, волосся, рук.

Яблука

Цей фрукт славиться своїми потужними антиоксидантами, які допомагають боротися з вільними радикалами. Щоденне вживання трьох яблук значно знижує ризик захворювання на рак і продовжує молодість.

Смородина

Відмінний борець з косметичною проблемою – колами під очима. Вона виводить з організму зайву рідину. Зміцнює серцевий систему.

Квас

Цей дуже древній напій лікує серце і шлунок. Якщо Ви страждаєте гіпертонією, гастритом чи маєте проблеми з серцем, то квас повинен стати Вашим повсякденним напоєм, адже він містить багато корисних речовин і не дозволяє розмножуватися хвороботворним бактеріям. Завдяки вмісту у своєму складі молочної кислоти, кальцію, вітамінів групи В, квас є відмінним дієтичним напоєм, сприяє загоєнню виразок.

Сік буряка

Буряковий сік є дуже корисним для людського організму, адже він може навіть замінювати енергетичний напій. Завдяки солям, які у великих кількостях містяться в буряковому соку, людина довгий час може залишатися фізично активною, не відчувати втоми.

Груша

Груша дуже багата на фолієву кислоту, вітаміни А, В1, В2, Е, Р, РР, С, клітковину, відрізняється підвищеною кількістю мінеральних солей (йод, залізо, калій). Груша також з легкістю виводить токсини й важкі метали з організму.

Риба

У рибі містяться вітаміни Е і D, які дуже корисні для серця, фосфор, який є обов’язковим для нормального функціонування речовин у нервовій тканині. Риб’ячий жир потрібно вживати, щоб холестерин не відкладався на стінках судин, і щоб запобігти одну з головних хвороб старості – атеросклероз, передає NeBoley.com.ua.