В Житомир приїде Ірен Роздобудько

Наступнної середи, 27 квітня в Житомирі відбудеться презентація нової книжки відомої вітчизняної письменниці Ірен Роздобудько “Мандрівки без сенсу і моралі” та нового диску Ігоря Жука “Лист”. Зустріч відбудеться о 19-й годині вечора в міському палаці культури.

Ірен Роздобудько: народилася в Донецьку. Закінчила Київський Державний університет – факультет журналістики. Окрім роботи в різноманітних засобах масової інформації, працювала: офіціанткою в ресторані, Снігуронькою в фірмі «Свято», шпрехшталмейстером в цирку, методистом в кінотеатрі, кіномеханіком в відеосалоні, телетайпісткою, диктором радіогазети металургійного заводу…

З 1988 року живе і працює в Києві. Захоплення – малює, вишиває бісером, грає на гітарі, плаває з аквалангом і на питання: «Чи вмієте ви грати на роялі?», відповідає: «Не знаю, треба спробувати…» Спробувала створити мультфільм – щось вийшло. Кінець кінцем у цьому році відпрацювала в журі Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів „Крок”.

Нині працює головним редактором журналу «Караван історій. Україна», а також викладає сценарну майстерність на кінофакультеті Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого. Член Асоціації українських письменників. Лауреат і володар Гран-Прі літературного конкурсу „Коронація слова”, лауреат Міжнародної літературної премії ім. Ю.Долгорукого (Москва, 2005), конкурсу „Книга року – Бі-Бі-Сі” (2006).

Приз „Золотий Фенікс” Міжнародного книжкового ярмарку (Харків, 2007), перше місце в Міжнародному конкурсі дитячої літератури „Портал” (2007), лауреат премії „Книга року – 2010” (журнал „Кореспондент”. Приз за кращий кіносценарій на Міжнародному кінофестивалі телевізійних фільмів „Бар 2008” (Чорногорія).

Автор 15 романів, трьох книг для дітей, двох книг віршів, сценаріїв 5 художніх фільмів. Дружина Ігора Жука.