В Житомирі чоловік помер так і не дочекавшись “швидкої допомоги”, яка їхала сорок хвилин

До чоловіка, який помирав, “швидка допомога” їхала майже сорок хвилин. Чоловік її так і не дочекався.

Це сталося зовсім недавно, біля магазину “Житній” по вулиці Московській у Житомирі, 50-річному чоловікові стало погано. Це помітили перехожі і працючі поруч приватні підприємці. Необхідно відзначити, що люди не залишилися байдужими: відразу ж стали викликати “швидку допомогу”, миттєво принесли воду і наявні в них медикаменти.

Приватний підприємець Надія Володимирівна, яка стала свідком цього випадку, розповідає:

“У минулу п’ятницю, біля магазину” Житній “, де я працюю, перехожому чоловікові стало погано, від чого він спіткнувся і впав. Ми стали викликати “швидку”. Особисто я (а я була вже не першою) подзвонила на станцію “швидкої допомоги” об 11.47.

Тим часом чоловікові стало трохи легше, він навіть зміг піднятися і випити таблетку, а також дав свій телефон, з якого попросив викликати сина, який досить швидко зміг приїхати. Увесь цей час люди продовжували телефонувати в “швидку”. Бачачи, що стан чоловіка знову погіршився і його знову змушені були покласти на землю, що трапилося якось моментально, люди знову телефонували в “швидку”, яка все не їхала, повторно стала телефонувати і я. Диспетчер відповіла: “П’ята. Машина їде. Скільки ви можете дзвонити?“, і поклала трубку.

“Швидка”, з’явилась десь через півгодини. Я як раз дзвонила диспетчеру станції “швидкої допомоги” в черговий раз (було 12 ч. 23 хв.). Ми вшістьох вийшли на дорогу, щоб зустріти медичну машину. Вона їхала без сирени і, як нам здалося, не особливо поспішала. Медики вийшли з машини “швидкої” без інструментів. Потім повернулися назад до автомобіля, який в цей час встиг припаркуватися, взяли свій інструмент і медикаменти. Лежачому зробили укол, штучне дихання, словом надали першу допомогу. Але було вже пізно.

Через деякий час лікарі і міліція, яка приїхала, констатували смерть.

“Всі ми, звичайно, були обурені тим, що так довго довелося чекати “швидку”, адже всі переживали за здоров’я і життя людини і безупинно дзвонили, сподіваючись, що його врятують. Ви знаєте, навіть маршрутка з вул. Потапова до Житнього ринку доїжджає за 10-15 хвилин “.

За матеріалами: “Меркурій”