Названі 10 найбільш нервових професій

Відомий американський сайт з працевлаштування опублікував рейтинг найбільш стресових професій за 2011 рік. Традиційно експерти використовували для оцінки 5 основних критеріїв: рівень стресу і ризику на робочому місці, дохід, фізичні навантаження, екологічні чинники і прогнозованість.

У результаті список з 10 позицій очолили пожежники.

Друге місце після пожежників по нервуванню зайняли таксисти, що й не дивно. Вони ж найчастіше скаржаться на хамство клієнтів і прояв з їх боку насильницьких дій! А ризик який, а напруга, а раптом ДТП? До того ж, щоб виробити план, багатьом таксистам доводиться працювати цілодобово (ось бачите, у американців все як у нас, а ви кажете …).

Третє і четверте місця розподілили між собою офіцери поліції і співробітники дорожнього патруля (по-нашому – даішники).

Далі йдуть тюремні наглядачі. Звичайно, з їх підопічними ніяких нервів не вистачить.

Серед інших професій, що вимагають найбільшої напруги, були визнані льотчики комерційних авіакомпаній, медсестри (які не менше таксистів скаржаться на хамство), журналісти і керівники компаній.

А от менше всіх «паряться» на робочому місці філософи, математики та … палітурники.

Найменш стресовою професією у сфері охорони здоров’я визнана спеціальність лікаря-отоларинголога. Це й не дивно: екстрених хворих, як правило, небагато, пацієнти не буйні …

Тим не менш, 70% всіх опитаних заявили, що робота є основною причиною їх стресу в житті. При цьому майже половина людей переживають не стільки через умови праці, скільки через невпевненість у стабільності своєї роботи.

Багато хто також скаржилися, що робота «з’їдає» левову частку їхнього життя, насилу вдається викроювати відпустк,у а часу на особисте життя катастрофічно не вистачає, пише КП.