Опубліковані десять кращих фото нічного неба на тлі земних пейзажів

Опубліковані десять кращих фотографій нічного неба, відібраних організацією The World at Night (TWAN).

Знімки, що перемогли в конкурсі, справляють настільки захоплююче враження, що повірити в їх природне походження майже неможливо, зазначає британська газета The Daily Mail. Тим не менше, всі ці фото зняті з земної поверхні, хоча, звичайно, вони пройшли певну обробку.

Серед вимог, які висунули організатори конкурсу, була присутність на фотографії елементів земного пейзажу. Завдяки цьому глядачі можуть помилуватися, наприклад, Австрійськими Альпами, Великою Китайською стіною або вогнями нічного іранського міста Ісфахан.

На панорамі, виконаної фотохудожником Люком Перро в національному парку острова Реюньйон, можна розрізнити Марс, Венеру і зірки Альфа і Бета Центавра.

Організація TWAN працює за підтримки ЮНЕСКО та Міжнародного астрономічного союзу. Організація збирає разом фотографів, астрономів та їх спільноти по всьому світу, щоб суспільство, побачивши чудові пейзажі Землі і нічного неба, усвідомило, що пора відкинути проведені політиками кордони, покінчити з війнами і всім разом подбати про збереження нашого спільного дому, йдеться в маніфесті TWAN.