В Житомирській області ДАІшники допомагали гасити палаючий “Москвич”

19 травня житель Житомирського району, виїхавши із автозаправки, направлявся у селище Висока Піч. При в’їзді в селище водій раптом помітив, що під капотом його «Москвича» спалахнуло полум’я.

Водій різко взяв праворуч і зупинився. Та ледве встиг вискочити із салону, як вогонь охопив автівку. Від несподіванки чоловік розгубився: потрібно було рятувати і машину, і документи, що знаходились всередині. Поспіхом витягнув з бардачка папери. Як на зло, в «Москвичі» не виявилося вогнегасника. Щоб приборкати полум’я, яке вже досягло салону і з кожною хвилиною розповсюджувалося далі, водій почав відрами носити воду.

За цією справою його і застали працівники ДАІ, які проїжджали тією ж дорогою. Інспектори ДПС відразу все зрозуміли йі кинулися на допомогу водієві. Застосування власних вогнегасників виявилося недостатнім, оскільки вогонь вже гуляв у салоні «Москвича». Не втрачаючи ні хвилини, ДАІшники почали зупиняти автомобілі, що проїжджали повз палаючу машину, залучаючи на допомогу інших водіїв з їх вогнегасниками.

Спільними зусиллями палаючу автівку вдалося загасити за мінімально короткий час. Проте полум’я встигло таки добряче пошкодити передню частину автомобіля і його салон.

“Причиною займання швидше за все стали неполадки в паливно-мастильній системі. Тому під капотом несподівано і спалахнуло. Хоч би вогнегасник свій був, полум’я вдалося б відразу ж локалізувати. А так… – говорить водій «Москвича» і безнадійно махає рукою. – Добре ще, що ДАІшники опинилися поряд. Зупинилися, допомогли. Спасибі хлопцям, що не залишилися осторонь”.

Тим часом самі вартові дорожнього порядку відмічають, що більшість водіїв недооцінюють необхідність присутності в автомобілі вогнегасника. Місця він займає небагато, а в дорозі, як бачимо, може згодитися.

Ольга Номерчук, УДАІ УМВС України в Житомирській області