Пляжі Причорномор’я: 14 днів скромного відпочинку обійдуться в 1600 грн, а комфортного – в 4000 грн

Чорноморське узбережжя Херсонської та Миколаївської області не претендує на репутацію українського Лазурного берега. Немає на ньому, як на ПБК або в Одесі, розкішних готелів, не рветься в Коблево, як в Коктебель, богемна публіка з усього пострадянського простору.

Але північне Причорномор’я (інакше кажучи – Таврію) можна назвати берегом народного відпочинку. Вона прийме всіх, кому на морі відпочити хочеться, але грошей в кишені не густо. Адже 2 тижні відпочинку тут обійдуться всього в 1600 грн. І, звичайно, це ідеальний варіант для сімей з маленькими дітьми: пляжі тут піщані, а біля берега – море мілке: вода прогрівається до 22 градусів вже на початку червня.


Лучшие туры на море от “Датур”

Киев, Саксаганского, 137/18, оф 10., 063-6368262, 067-3450707
Житомир, Киевская, 79, 0412-361233; 067-4105173
Житомир, Киевская, 25, 0412-418606; 050-4632221
Винница, Пирогова 23-А, 0432-552685
Бердичев, Карла-Либкнехта, 21А, 067- 4105173

КОБЛЕВО


Море в Коблево мілке і не найчистіше

Курорт № 1 на узбережжі Миколаївщини. У першу чергу завдяки вигідному транспортному положенню. Сюди зручно добиратися як з Одеси, так і з Миколаєва. Звертаємо увагу на те, що існує два Коблево. Перше – це село на трасі, друге – курортне містечко на березі. Відстань між ними близько 4 км. З Миколаєва та Одеси є автобусне сполучення прямо на курортну зону. А деякі тамтешні оздоровниці не проти забрати «свого» клієнта з вокзалу.

Коблевські пляжі типові для Таврії – широкі смуги з битої мушлі упереміш з піском. За ними тягнуться залишки хвойного ліску, в тіні якого тісняться пансіонати і турбази. До недоліків Коблево можна віднести досить брудне море. Ще один мінус – цілком можливо, що вам буде докучати гуркіт на прилеглих будівництвах. Коблево інтенсивно розростається і будується навіть у курортний сезон. Хоча загальний рівень відпочинку тут недорогий, але туристична індустрія розвинена добре. Все, що потрібно для відпочинку – магазини, ринки, різнокаліберні кафе і мережеві фастфуди. Що ще виділяє Коблево, так це аквапарк – єдиний такий заклад на таврійському узбережжі. Поки аквапарк закритий, дата початку роботи невідома.

РИБАКІВКА


Пляж Рибаківки на фоні о.Березань

Якщо Коблево стало найпопулярнішим курортом, то Рибаківка – найстаріший курорт Миколаївщини. Побудований за царя Гороха піонертабір став першою здравницею регіону. Спеціалізація Рибаківка такою і залишилася – дитячий і сімейний відпочинок. Хоча дискотеки теж є і досить гучні. Втім, в останні роки селище полюбили віндсерфінгісти і кайтери. Акваторія біля селища добре підходить для навчання початківців. А навпроти Рибаківка в море видно острів Березань. У цього клаптика суші бурхлива історія починаючи ще з античних часів. Тому острів – гарний об’єкт для екскурсії на кілька годин. Там можна побачити старовинні укріплення і місця археологічних розкопок.

Конфігурація курорту така: підвищення біля моря займає село. Там завжди можна знайти місце у сільській хаті з виходом до моря через городи. Коштує таке щастя 30-40 грн. за день. Від села вздовж моря тягнеться лісок. Тут розташовано близько сотні всіляких оздоровниць різного профілю і рівня комфорту. Вони формують центральну вулицю, яка починається від автостанції.

ОЧАКІВ


Розкопки античного міста Ольвія

Містечко маленьке і сонне. А місцеві пляжі частенько ховаються під крутими схилами. Але в бік Рибаківки берег знижується. Ці місця називаються Табірною косою. На Табірній бурхливо розвивається курортна зона Чорномор’я. Її формують десятки турбаз і невеликі котеджі, що з’явилися в останні роки. У самому ж Очакові можна розміститися і в багатоповерховому пансіонаті радянської споруди, і в звичайній багатоповерхівці. Море на цій ділянці узбережжя мілководне і тепле, пляжі піщані. Краще всього в Очаків і на Табірну косу добиратися маршрутками з Миколаєва.

Пляжний відпочинок в Очакові можна розбавити морськими поїздками на о. Березань, на розкопки античного міста Ольвія і плаванням через Дніпровський лиман на Кінбурнську косу. Це півострів вигадливої форми, що вдається на 40 км в Чорне море. Пейзаж на Кінбурні – це степ з невеликими лісами. Проклади по Кінбурну асфальт – і дике узбережжя за пару років перетвориться на чергове скупчення пансіонатів і питних закладів. А поки що коса ідеально підходить для любителів дикої природи. Зупинитися тут можна або на турбазі, або у приватників в окремих селах. А можна приїхати на катері з Очакова вранці, а ввечері повернутися назад в цивілізацію.

ЗАЛІЗНИЙ ПОРТ

Гострослови називають це місце «Маленьким Токіо». Зі столицею Японії його ріднять зовсім не хмарочоси, а стовпотворіння народу і сотні будівель з безліччю маленьких кімнат. Туристів приваблює сюди пляж, що виходить на відкрите море. Для Причорномор’я це важливо. Тому що вітер з моря здуває спеку, і дихається в ЗП легше, ніж у Скадовську, відрізаному від моря островом Джарилгач.


Незважаючи на назву, тут немає порту

До речі, місцевий пляж, мабуть, найкращий у регіоні. Це широка смуга битої мушлі, що впирається в Чорноморський заповідник. Уздовж пляжу тягнеться бетонна набережна з атракціонами і кафе. За набережною розкинулася житлова зона з рядами пансіонатів і приватних будинків з кімнатами для приїжджих. Ще далі – таврійський степ.

ЛАЗУРНЕ

Основна маса відпочиваючих – небагата молодь, від вчорашніх школярів до молодих сімейних пар. У Лазурному перша лінія від пляжу зайнята пансіонатами та будинками відпочинку ще радянської побудови. Все інше – приватні подвір’я, пристосовані для розміщення приїжджих. Громадське життя відбувається біля Центрального ринку і на набережних.


Тут вода чистіша, ніж у Скадовську

Пляжі Лазурного займають якесь середнє положення між мілководним і зарослим водоростями берегом Скадовська і відносно комфортним Залізним Портом. Сім’ям з дітьми, можна порадити той бік пляжу, що ближче до Скадовську. Пляж у самому Лазурному окультурений: тут є пристойна набережна, туалети, роздягальні, атракціони. Ті ж, кому набридне валятися на пісочку, можуть махнути на екскурсію в Асканію-Нову, попаритися в гарячому джерелі біля Голої Пристані або сплавати на острів Джарилгач.

СКАДОВСЬК


На острові Джарилгач біля Скадовська

На всьому узбережжі Скадовськ, за особистим враженням, найзатишніше, чисте і живеї містечко. Зручно і те, що на невеликій площі можна знайти майже будь-яке розміщення – що кімнатку у бабусі, що готель, що тягне на 3 *. А ще по сусідству є маса розваг для дітей і дорослих. Одним словом – затишне і в міру жваве місто. Погано тільки те, що Скадовськ стоїть на березі дрібної затоки і відгороджений від відкритого моря довгою косою Джарилгач. Тому на міських пляжах води по коліно і повно водоростей. Але саме вони насичують прибережне повітря цілющими речовинами. Вхід у воду на пляжах не дуже зручний для малюків. Уздовж води тягнеться бетонний парапет, впоратися з яким малечі складно. Ті, хто занудьгував за морським простором, відправляються на катері через протоку Джарилгач. Катер ходить туди з порту раз на 1,5-2 години. Поїздка туди й назад – приблизно в 50 грн.

СКІЛЬКИ ГРОШЕЙ БРАТИ З СОБОЮ

На 1 особу, 14 днів у липні (у грн.)

Бюджетний відпочинок

До обл. центру їдемо в плацкарті (туди й назад – 150-160 грн.), до узбережжя і назад – маршруткою (близько 60 грн.), знімаємо ліжко у господарів у приватному секторі (з розрахунку – 30 грн. / доба), харчування: вранці – бутерброд, чай, обіди та вечері – в їдальнях (з розрахунку 80 грн. в день), ніяких екскурсій

Разом: 1700-1800

Комфортний відпочинок

До обл. центру їдемо в купе (туди й назад – 280-300 грн.), до узбережжя – маршруткою (близько 60 грн.), живемо в пансіонаті, в 2-місн. номері в спальному корпусі з 3-разовим харчуванням – 200 грн. / доба, дозволяємо собі кілька екскурсій, похід в аквапарк (близько 1000 грн. на людину)

Разом: 4000-4200

Подробная информация по отдыху на Чёрном море в следующей статье

Отдых на Чёрном море от ТА “ДАТУР”. Феодоссия, Судак, Затока, Одесса, Железный порт с проездом из Житомира

За матерілами: Сьогодні

Адреса офисов ДАТУР:

г. Житомир, ул. Киевская, 79
г. Житомир, ул. Киевская, 25

Телефоны: (0412) 36-12-33, 41-27-60 ,41-86-06

Оксана Козловская 067-410-51-73 ok_oa@mail.ru
Виктория Казмирчук 066-347-70-60 datour@ukr.net
Артём Козловский 063-63-68-262 artourizm@rambler.ru
Алла Федорко 050-463-22-21 ftour@ukr.net
Елена Булах 063-20-33-147 elen___@bigmir.net

г. Винница, ул. Пирогова 23-А, ТРЦ «FERIDE PLAZA». (0432) 55-26-85 Марина, 068-111-39-49, 063-629-77-30.
doc.mar@mail.ru

Для заказов по Киеву и Украине 063-63-68-262 Артём, 067-410-51-73 Оксана
www.hotway.com.ua